WirelessInfo.be informatie over bedrade en draadloze netwerken
Inbouwen van ip power 9223K-D

Inbouwen van ip power 9223K-D

ippower inbouwen

Ip power is een bordje dat je kan gebruiken om via uw netwerk 4 relais te sturen, ik ga 3 relais gebruiken om 3 stopcontacten aan en uit te kunnen schakelen. De vierde laat ik voorlopig open om later een zware relais te kunnen sturen.

ippower inbouwen

Ik heb de gaten geboord met een klokzaag om de stopcontacten te kunnen inbouwen.

ippower inbouwen

De stopcontacten even aanpassen en de kleine gaatjes boren om de stopcontacten vast te zetten. Voorlopig zet ik deze nog niet vast om gemakkelijker de bekabeling te kunnen plaatsen.

ippower inbouwen

De ippower wordt vastgezet op een montage plaat, zie toe dat je de vijsjes niet te hard aanspant om breuk aan de printplaat te voorkomen. Ik gebruik spacertjes tussen de print en montageplaat om ruimte te voorzien en gemakkelijk te werken.

ippower inbouwen

Om de ippower zowel bekabeld als draadloos te kunnen gebruiken bouw ik een ubiquiti litestation in dat zowel als accesspoint of als cliënt kan gebruikt worden.

ippower inbouwen

Zo, de onderdelen zitten vast, ik plaats het litestation hoger, om onderaan met kabels te kunnen passeren, later zal op de open plek een voeding worden gemonteerd.

ippower inbouwen

Hier zie je ter verduidelijking de aansluit klemmen van het bord, en de 12 volt aansluiting als voeding.

ippower inbouwen

Ik monteer eerst de netwerk aansluiting terwijl de montage plaat nog niet is vastgemaakt in de behuizing om schade aan de onderdelen te voorkomen.

ippower inbouwen

Per relais monteer ik ook zekeringen van 5 Amp maximum, dit als voorzorg dat de relais bij kortsluiting niet worden beschadigd.

ippower inbouwen

Het bekabelen kan beginnen.

ippower inbouwen

Eerst en vooral leg ik de verbinding tussen de stopcontacten en de zekeringen.

ippower inbouwen

De tweede aansluiting van de zekeringen gaan naar de relais (blauwe aders). Ik plaats bruggetjes op de aansluitingen op het bord, het uiteinde is de eerste fase die naar de stekker loopt.

ippower inbouwen

De tweede fase wordt aan de stopcontacten verbonden (bruine aders), het uiteinde gaat naar fase 2 van de stekker. Evenzo wordt de aarding verbonden op de stopcontacten en gaat evenzo naar de stekker 220 volt. Alle kabels wat samen strappen laat het geheel er netjes uitzien.

Opgelet! Dit voorbeeld is een enkelpolige schakeling en is niet toepasselijk voor buiten gebruik.
ippower inbouwen

De netwerk aansluitingen worden gemaakt, let op dat de netwerkkabel die het litestation2 doorverbindt met de ippower, gekruist is.

Wat detail foto's van de inbouw van de IP-power

ippower inbouwen

Het antenne gedeelte van het litestation moet nog worden aangesloten door middel van een pigtail.

ippower inbouwen

Interne 12 volt voeding zal nog worden voorzien voor het ippower bord en het litestation2.

ippower inbouwen

Dit is de stopcontact zijde, waar je toestellen met gering verbruik kunt in en uit schakelen

ippower inbouwen

Gemakkelijk en veelzijdig bordje wat mij betreft, nu kan je bepaalde toestellen via uw netwerk of zelfs internet in of uit schakelen.

Opgelet! Bij gebruik in NO (normally open cirquit) kunnen de relais een maximale stroomsterkte van 10 amp. aan. Bij de modus NC maar 5 amp. Voor zwaardere toepassingen kan je de standaard relais, zwaardere relais laten schakelen.

Top