WirelessInfo.be informatie over bedrade en draadloze netwerken
Mikrotik routerboard interfaces een naam geven

Mikrotik routerboard en interfaces een naam geven

Het is noodzakelijk dat je uw netwerk goed kent, je kan een plan maken wat noodzakelijk is maar ik raad je aan de routers en hun interfaces van een goede en duidelijk benaming te voorzien. Dit komt later zeker goed van pas en zal je minder tijd kosten aan opzoekwerk. Op deze manier kan je een overzichtelijke en duidelijke infrastructuur opbouwen.

router benamen

Om de router een naam te geven klik je op "system" vervolgens op "identify".

router benamen

Geef bijvoorbeeld de router een nummer en locatie waar die zich bevindt. Hier "router1" omdat dit routerboard de eerste router is in het netwerk, en de locatie waar die zich bevindt "bureau".

router benamen

Als je nu zoekt naar een bepaalde router in uw netwerk infrastructuur kun je die direct terug vinden door uw duidelijke benaming. Om nog duidelijker te zijn kun je de interfaces van uw mikrotik toestel ook een naam ingeven.

interface benamen

Klik op "interfaces" en dubbelklik op "ether1"

interface benamen

Waar het rode stipje staat gaan we een naam of plaats ingeven, je kan "ether1" laten staan om duidelijk de interface terug te vinden, maar je kan een naam bijvoegen als verduidelijking.

interface benamen

Ether 1 is hier als voorbeeld de gateway, je kan deze zo benamen zoals hier aangetoond.

interface benamen

Dit kun je bij alle interfaces en toepassingen doen, zo creëer je een zeer duidelijk overzicht van uw netwerk.

benamen van virtueel accesspoint

Het voor de gasten geconfigureerd virtual accesspoint.

dhcp pool benamen

Zo kan je alles een naam geven zoals hier als voorbeeld de DHCP-servers Een duidelijke benaming is noodzakelijk en een must voor uw netwerk infrastructuur, het zal wat meer werk vragen bij de configuratie, maar bij fout opsporingen zal de benaming je vlug een stuk verder helpen.

Top