logo


Devolo dLAN 200 AVsmart+ powerline configuratie Devolo-logo

Devolo dLAN 200 AVsmart+ powerline

Devolo dLAN 200 AVsmart+ powerline

Devolo dLAN 200 AVsmart+ powerline technologie is een oplossing indien je geen netwerkkabels of een wireless signaal naar een andere kamer mogelijk is. De data gegevens worden via de elektriciteitsleidingen van uw huis getransporteerd. Indien je de devolo dLAN 200 AVsmart+ gebruikt verlies je zelfs geen stopcontact omdat er een stopcontact in het toestel zit verwerkt. Wat mij betreft een veilige oplossing doordat het toestel is uitgerust met een 128 bit AES encryptie, waardoor afluisteren van uw data gegevens door derden wordt voorkomen. Er worden mooie data snelheden gemeten van om en bij de 198 Mbit/sec.

Installatie van de Devolo software

Installeer de software die op de meegeleverde cd staat om de powerline adapter te configureren, steek de cd in het cd/dvd station van uw computer of laptop. Indien deze niet automatisch opstart, ga naar verkenner en dubbelklik op het cd/dvd station, de installatie zal opstarten.

Klik op dLAN 200 AVsmart+ installeren class=

Klik op dLAN 200 AVsmart+ installeren.

Klik verder op Software voor dLAN 200 AVsmart+

Klik verder op "Software voor dLAN 200 AVsmart+".

Decomprimeren van de software

Decomprimeren van de software wordt uitgevoerd.

Klik op volgende

Klik op "volgende".

Selecteer standaardinstallatie

Selecteer "standaardinstallatie" klik door op "volgende".

doorsturen van de transmissiesnelheid naar Devolo

Je kan nu het vinkje uitvinken om het doorsturen van de transmissiesnelheid naar Devolo te voorkomen, of je kan deze aangevinkt laten om de werkelijke snelheid naar Devolo te laten doorsturen, zo kunnen ze hun producten nog meer verbeteren en aanpassen. Na deze keuze gemaakt te hebben klik op "voltooien".

dLAN-configuratiewizard

Na de installatie klik op "dLAN-configuratiewizard", vooralleer je verder doet steek een van de powerline adapters in het stopcontact en sluit die aan op uw pc of laptop waar je de Devolo software hebt op geinstalleerd.

Configuratie van de Devolo dLAN 200 AVsmart+

Als de powerline adapter in het stopcontact zit

Als de powerline adapter in het stopcontact zit en is aangesloten op de pc of laptop klik je op "volgende", je hoeft op de netwerkkaart van de pc of laptop geen fixed IP-adres in te geven.

De software scant naar de Devolo dLAN 200 AVsmart+

De software scant naar de Devolo adapter die op de pc of laptop is aangesloten.

een netwerkpaswoord invoeren

Eens de adapter gevonden, vraagt de software om een netwerkpaswoord in te voeren, je kan zelf een wachtwoord verzinnen, of je kan op "Willekeurig wachtwoord" klikken.

willekeurig gevormd paswoord

Als voorbeeld laat ik hier een willekeurig gevormd paswoord zien, dit door het vakje "Tekens weergeven" aan te vinken, klik op "volgende".

Het wachtwoord wordt aan de lokale dLan adapter toegewezen

Het wachtwoord wordt aan de lokale dLan adapter toegewezen, even geduld het venster zal automatisch veranderen naar het volgende venster.

security-ID opgeven die achteraan op de andere adapter staat

Bij "Al geconfigureerde adapters" zal je de lokaal geconfigureerde powerline adapter al zien staan (MAC-adres). Om het paswoord door te geven aan de volgende adapter die ergens elders is ingeplugd volstaat het om de security-ID op te geven die achteraan op de andere adapter staat in te geven in de vier vakjes. Klik vervolgens op "wachtwoord instellen".

Nu zie je de andere adapter ook verschijnen

Nu zie je de andere adapter ook verschijnen, die is klaar voor gebruik, die kan je verbinden met uw router of modem.

De configuratie is voltooid

De configuratie is voltooid voor de twee adapters, indien je nog een wenst te configureren moet je de configuratiewizard terug opstarten. En in de vier vakjes terug het securety-ID ingeven van uw nieuwe Devolo powerline adapter.

Als voorbeeld is deze Devolo adapter verbonden met een telenet modem.

De tweede adapter is geinstalleerd in de garage, daar kan een pc, switch of accesspoint worden mee verbonden. De streepjes links op de display toont de signaalsterkte.

Opgelet! Enkele raadgevingen omtrent powerline toestellen.
 • Steek de powerline adapter steeds rechtstreeks in een vast stopcontact en niet in een verlengsnoer om een goede performance te garanderen.
 • Sommige zekering kasten zijn uitgerust met 3 fasen stroom, zoals 3 X 220 volt de twee stopcontacten waar de powerline adapters ingeplugd zijn moeten dezelfde fasen hebben om een goede performance te bekomen, anders kan het zijn dat de verbinding niet lukt.
 • Gebruik het geintegreerde stopcontact van de Devolo dLAN 200 om bijvoorbeeld een pc of switch of router aan te hangen.
 • De symbolen op de display

  De symbolen op de display

  Snelheidstest Devolo sLAN 200 AVsmart+

  Ik laat het niet na om de werkelijke behaalde snelheid online te zetten, zo kan je u een gedacht geven wat je kan verwachten van de powerline. Dit zijn twee behaalde snelheden.

  Devolo snelheids test

  Top