WirelessInfo.be informatie over bedrade en draadloze netwerken

Hikvision bewakingscamera configureren

Merk Model Megapixels Soort
Hikvision DS-2CD2342WD-I EXIR 4Mp IP-Camera

Hikvision camera configureren

Met heel veel dank aan Alarmsysteemexpert.nl die het mogelijk hebben gemaakt deze tutorial te maken. Klik op de afbeelding hierboven om een kijkje te nemen op hun website.

Eigenschappen
Hikvision camera configureren

Kwalitatief gesproken moeten de camera's niet voor elkander onderdoen, maar er zijn wat voor en nadelen tegenover elkaar. De linkse camera zonder bol is meer geschikt voor als het regent, sneeuwt en waar vuil rond zweeft in de omgeving. Een nadeel is dat deze camera kan gedraaid worden door kwaadwilligen.

De rechtse camera zal af en toe moeten afgekuisd worden, omdat regen, sneeuw en rondzwevend vuil op de bol komt te zitten. Dit zal reflectie van de infrarood leds op de bol in de hand werken met als gevolg dat het beeld slechter gaat worden. Een groot voordeel is dat de camera wat meer vandaal bestendiger is, de camera kan niet zo maar gedraaid worden.

Hikvision camera configureren

Dit is een voorbeeld van een camera met een beschermende bol. Spinnen zijn gek op die dingen en vooraleer dat je het weet heb je geen zuiver beeld meer. Dit omdat je die spinnen netten niet goed ziet overdag, maar als de infrarood aanslaat zie je het. Dan kan je de camera terug gaan proper maken.

Besluit

Beide camera's zijn kwalitatief zeer goed te noemen, de keuze ligt een beetje waar je de camera's gaat gebruiken. De camera's zijn allebei voor binnen als buiten gebruik geschikt, dus wordt het wat wikken en wegen wat de aankoop betreft.

In gebruik nemen van de camera download SADP

Hikvision camera configureren

  1. Surf naar de downloadsite en klik op SADP.
  2. Klik vervolgens op "download" onderaan.

Hikvision camera configureren

  1. Klik op "agree with the license agreement.

Hikvision camera configureren

  1. Klik vervolgens op "uitvoeren".

Top