WirelessInfo.be informatie over bedrade en draadloze netwerken
Power over ethernet
function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

Power over ethernet

Een Power over ethernet voeding afgekort als POE is een systeem waarbij de voeding van een accesspoint, IP-camera, IP-telefoon enz. via de utp/ftp data kabel wordt meegevoerd via de aders 4 en 5 voor de + pool, 7 en 8 voor de - pool. Je hebt daarin actieve POE waarin de voeding al in POE zit ingebouwd en passieve waar je een externe voeding nog moet inpluggen.

Opgelet! Power over ethernet kan maar 25 watt aan, dit is een beperking op de aders die in de utp/ftp kabel lopen, een zware belasting zal de netwerkkabel doen doorsmelten. Voor een zwaardere belasting kan je beter een apparte voedingskabel gebruiken naar het te voeden toestel. Nog een punt, per 30 meter lengte van de netwerkkabel heb je ongeveer 1 volt verlies.

Ubiquiti POE aansluitschema

Een voorbeeld van een power over ethernet aansluiting met een Ubiquiti accesspoint.

Actieve power over ethernet POE toestellen

Ubiquiti 48 poort PoE-switch

Ubiquiti 48 poort 1Gb/s PoE-switch voor gebruik in een 19" rack. Prijzig maar wel kwalitatief zeer hoog.

Ubiquiti 48 poort PoE-switch

Nog enkele voorbeelden van actieve POE voedingen, sommige POE voedingen ondersteunen geen 802.3af maar de spanning hangt af van welke voeding er gebruikt wordt. Vergewist u welk type power over ethernet injector u nodig hebt.

Passieve power over ethernet POE toestellen

12 port passief POE

Een 19" passief power over ethernet paneel met 12 poort 10/100 Mbit/s doorvoersnelheid, daar moet je nog een gepaste voeding inpluggen.

passief power over ethernet paneel

Een 19" passief power over ethernet paneel maar wel met 1 Gb/s doorvoersnelheid, daar moet je nog een gepaste voeding inpluggen.

passief power over ethernet paneel

Enkele kleine passieve power over ethernet injectors.

Meanwell voedingen zijn geschikt voor POE doeleinden voor zwaardere infrastructuren

Indien er geen voeding bij de passieve POE toestellen zijn geleverd kunnen voedingen zoals hieronder getoond worden gebruikt. Deze zijn kwalitatief zeer goed om het zwaardere werk te kunnen torsen zoals de meer poorten POE panelen. Let wel op de voltage van het toestel dat via POE moet gevoed worden, als deze voedingen niet voldoen vraag de juiste voeding aan uw leverancier. Voor het lichtere werk kan je een kleinere voeding gebruiken.

meanwell voeding ad55A

De Meanwell voedingen zijn kwalitatief zeer goed en je kan er een batterij op aansluiten waardoor stroomonderbrekingen worden opgevangen. Deze zijn zeer goed te gebruiken voor dergelijke toepassingen, je kan de spanning wat bijregelen. Opgelet! er zijn valse Meanwell voedingen in omloop, koop deze in een betrouwbare winkel of webstore.

Top