WirelessInfo.be informatie over bedrade en draadloze netwerken
Inbouw van het Ubiquiti Litestation ubnt-logo

Inbouw van het Ubiquiti Litestation

Tot mijn grote spijt worden deze Litestation2 en Litestation5 niet meer gemaakt, ondanks dat die zeer stabiel en robuust waren. De doodsteek is de hoge prijs die je ervoor betaalde, en de techniek is wat voorbij gestreeft, 802.11 B/G/N is nu de standaard. De litestation2 ondersteund de 802 B/G de litetstation5 ondersteund de 802.11 A. Ondanks dit wil ik de inbouw tonen als basis. Mochten er nieuwe Litestations worden vervaardigd met de nieuwste techniek AC zou ik me toch nog zo een aanschaffen.

De behuizing

behuizing litestation

Dit is een low-cost behuizing, maar voldoende om het litestation in te bouwen. Bij bestelling moet je ingeven voor welk toestel het zal worden gebruikt, omdat de montageschroeven zijn aangepast aan het soort toestel. In de behuizing zijn de gaten al voorzien, voor de pigtail en voor kabel invoer, de hulzen met schroefdraad zitten er ook netjes ingewerkt maar montage vijsjes zaten er spijtig genoeg niet bij.

monteer litestation

Monteer eerst het Litestation2 in de behuizing, dit is zeer gemakkelijk want je hebt deze maar juist in te schroeven, als je thuis zelf vijsjes vindt is dit kwestie van minuten..

sluit de wartel aan

Als je een rj45 wartel wilt gebruiken moet je het gat iets groter maken, dit maakt het mogelijk om zonder de behuizing te openen een netwerkkabel kan inpluggen en zelfs spatwaterdicht kan aansluiten.

vastmonteren litestation

Voor het deksel er op te krijgen zal je een klein beetje de moer van de rj45 wartel moeten afvijlen, anders kan het deksel niet volledig dicht. Dit heb je wel bij die universele behuizingen, maar kom je kan er een mouw aanpassen.

behuizing litestation

Monteer de pigtail mmcx naar n-female, spijtig genoeg is het voorgeboorde gat volledig rond waardoor de pigtail kan ronddraaien, zet deze goed vast. Een gat met een daarvoor speciale uitsparing had beter geweest om het ronddraaien te voorkomen. sluit de mmcx-connector aan op het Ubiquiti litestation.

Verduidelijking uitsparing.

behuizing litestation

Ter verduidelijking: de pigtail heeft twee platte kanten om het ronddraaien te verhinderen, maar het voorgeboorde gat heeft er geen uitsparing voor. Ik wil daar niet kritisch over zijn maar dat zijn details waar kan op gelet worden.

Het resultaat zie je hier afgebeeld. Voer nu eerst een controle uit of alles werkt. Je kan nu de behuizing dicht maken als alles goed werkt.

behuizing litestation

Schroef het deksel dicht, dit is het eindresultaat, eenvoudig maar proper, deze kan met beugels in een mast worden gehangen of op de muur worden geschroefd, doch veel plaats voor een onderste beugel heb je niet doordat de rj45 wartel wat in de weg zit.

Nadelen behuizing

behuizing litestation

Geen bijgeleverde vijsjes om het litestation vast te schroeven.

Geen gat met uitsparingen is aanwezig om het ronddraaien van de pigtail te voorkomen.

Aan de onderkant kan je geen beugel plaatsen daar de pigtail en rj45 aansluiting in de weg zitten.

Top