logo


Ubiquiti AirOs recover procedure
ubnt-logo

Ubiquiti AirOs recover procedure

Indien er iets is misgegaan met de firmware update geen paniek, je kan uw ubiquiti toestel redden met een tftp cliënt en de firmware op deze manier in het toestel laden. Ook al reageert uw toestel niet meer, dit is de allerlaatste poging tot reanimatie van uw Ubiquiti toestel.

Ik neem aan dat je het ubiquiti toestel kan verbinden met uw pc, doe dit alvast.

Je koppelt de stroomvoorziening af en duwt een tiental seconden de resetknop in terwijl je de stroom weer aanlegt. Niet langer dan 10 seconden of het lukt niet. Bij het nanostation en bullet gaan de lichtjes beginnen heen en weer knipperen.

ping naar 192.168.1.20

"Ping" naar het ip-adres 192.168.1.20. Als deze niet antwoordt begin je opnieuw met stap 1) Als deze reageert moet je een tftp-client installeren zoals hier 3CDaemon, na geĂŻnstalleerd te hebben kunnen we beginnen met de herstelling.

selecteer tftp-cliënt

Je selecteert de mode "tftp-client", vul bij "remote file name" een naam in, gelijk wat.

vul standaard ip-adres in

Vul het standaard ip-adress in bij "tftp server address", bij "local file name" moet je de dir selecteren waar de firmware staat.

selecteer dir

Bij "local file name" moet je de map selecteren waar de firmware staat.

ping naar 192.168.1.20

Dubbelklik op de airos firmware.

ping naar 192.168.1.20

Door op “go” te klikken wordt de file geupload naar het Ubiquiti nanostation.

ping naar 192.168.1.20

De file wordt geupload.

ping naar 192.168.1.20

Einde van de upload, nu zal het nanostation een tijdje niet reageren en zal je de led lampjes zien flikkeren. Na een hele poos kan je terug inloggen, de recover is geslaagd.

Top