WirelessInfo.be informatie over bedrade en draadloze netwerken
Ubiquiti bullet serieel aansluiten als labo test ubnt-logo

Ubiquiti bullet serieel aansluiten als labo test

Dit is meer een project dan een nuttig iets, je kan wel de bullet zien opstarten. Ik heb zeer lang moeten zoeken vooraleer ik serieel kon verbinden met de bullet maar uiteindelijk is het me toch gelukt. Ubiquiti doet daar maar zeer vaag over, dit was de aanleiding om dit eens grondig te onderzoeken. Wat kan je ermee aanvangen? Dat laat ik aan jullie over.

aangekocht bij antratec

Deze is aangekocht bij Antratek

Het kleinste en gemakkelijkste device om seriele conversie circuit op de markt te gebruiken! De RS232 converteert naar TTL en vice versa (TX en RX). Hiermee kan een microcontroller communiceren met een computer. Shifter SMD wordt aangedreven door de doeltoepassing en kan op elke spanning draaien!

Zet het bord op 2.8 volt spanning en het Shifter board zal RS232 naar 2.8V CMOS TTL omzetten. Zet het bord op 5 volt spanning en het Shifter board zal rs232 naar 5 volt TTL omzetten. Het boardje bevat twee indicator LED's voor TX en RX. Loopt van 300bps tot 115200bps. De eenheid wordt volledig gemonteerd en getest zoals getoond. U kunt ook een 4-polige stekker of afzonderlijke draden solderen.

Ik heb cijfers op de converter en op de bullet gezet om het u makkelijk te maken. Zo kun je op een gemakkelijke manier de juiste aansluiting maken.

Bullet2

Pin. Aansluiting.
1 S out
2 S in
3 Gnd
4 3.3 Volt

Converter

Pin Aansluiting
1 Rx
2 Tx
3 Gnd
4 Vcc

Ik heb een data kabeltje genomen uit een oude pc en uitgemeten welke aders ik moest verbinden. Gebruik een niet al te lange kabel, om zo het dataverlies tegen te gaan.

Het solderen van die kleine aansluitingen moet je wel geen grove soldeerbout voor gebruiken. Ik heb daar een regelbare voor gebruikt, met een fijne punt.

Ik ontmantel de adertjes en vertin de uiteinden, dan steek ik de adertjes in de daar voorziene holtes, aan de andere zijde soldeer ik deze vast.

Zo, de aansluiting is gemaakt, de tang is juist om de converter wat vast te houden tijdens het fotograferen , want deze is zeer klein.

Dit is het resultaat, ik kan gaan verbinden met de bullet.

Bij het verbinden let ik op dat ik de connector niet verkeerd steek, anders werkt het niet.

De ubiquiti zien opstarten test via seriele aansluiting kan beginnen.

Bij het opstarten van de bullet communiceert die al zeker met de converter, dat zie je aan de leds die oplichten. Sluit deze nu aan op de seriele poort (com poort) van uw pc.

Ik maak een verbinding via "hyperterminal" ik geef de verbinding een naam.

Ik selecteer de com poort die ik aangesloten heb op de bullet, dit is hier "com2".

Na wat zoeken heb ik de baudrate op 9600 moeten zetten.

  • Bits per seconde: 9600
  • Databits: 8
  • Pariteit: Geen
  • Stopbits: 1
  • Datatransportbesturing: Geen
  • Klik op "toepassen" dan op "ok".

Ik voorzie de bullet van stroom, en kijk of de twee lichtjes beginnen branden, zo niet moet ik de bullet herstarten. Je zal de bullet zien opstarten in hyperterminal.

Nu zie ik de bullet opstarten in hyperterminal

Nu zie ik de bullet opstarten in hyperterminal.

Zo, ik kan nu inloggen op de bullet, maar dit kan je natuurlijk via ssh ook doen, het opstarten leek me wel eens interessant.

Top