Deel dit onderwerp alstublieft!

Huawei E3372 met Mikrotik router verbinden

Huawei E3372 met Mikrotik router gebruiken voor mobiel internet

huawei e3372, E3372
De Huawei-E3372 samen met een Mikrotik-router vormt een oplossing voor mobiel data gebruik. 
En dit met als voordeel dat er zowel gebruik kan worden gemaakt van de draadloze interface als van de ethernet poorten. Deze toepassing kan bijvoorbeeld worden gebruikt in mobielhomes, vrachtwagens, jachthavens en zo meer. Kortom het is een universele toepassing die zowel draadloos of bekabelde oplossingen bied. De Huawei E3372 is compatibel met de Mikrotik-router. Deze 4G LTE USB-stick kan in de USB poort van de Mikrotik-router worden geplugd. Op deze manier wordt je van internet voorzien door middel van de LTE interface. Goedkoop is mobiel internet niet maar in geval van nood heb je steeds internet bij de hand. 

Configuratie uitgevoerd met een hEX

RouterOS versie 6.43.2
Firmware 6.43.2Het hele gezin kan gebruik maken van internet door middel van deze oplossing. En indien je over een draadloze Mikrotik-router beschikt kan je zelfs draadloos op je netwerk. De Mikrotik-router samen met de Huawei E3372 bied ook een oplossing voor de vrachtwagen chauffeur. En dit omdat er meerdere LAN poorten aanwezig zijn. Zo kan ieder netwerk toestel worden aangesloten. Zoals bijvoorbeeld een laptop, een internet radio, een printer en zo meer. De Huawei E3372 is volledig compatibel met de Mikrotik routers.  De E3372 wordt hieronder beschreven met een duidelijke foto. Een ander artikel over de Huawei E3372 met een formidabele Telenet oplossing kan je hier zien.


De Huawei E3372 LTE USB stick nader bekeken

huawei e3372, E3372

Dit is de E3372 open gemaakt, aan de linker kant schuif je er de sim kaart in. Rechts kan je nog een micro sd kaart inpluggen voor extra opslag. 
Er zijn ook voorzieningen gemaakt voor twee externe antennes aan te sluiten voor betere ontvangst. De onderstaande tabel somt de eigenschappen op.
De Huawei E3372 kan met verschillende SIM kaarten overweg en is niet gelocked. In deze tutorial toon ik de configuratie met een Orange sim kaart.
Maar dit kan evengoed met een simkaart van Proximus, Telenet of van een andere provider worden uitgevoerd.

Huawei E3372 eigenschappen

LTE Multi-mode USB Stick Equalizer and receive diversity
2x2 MIMO Micro SD card slot
SMS support LTE Cat.4 support
2 antenna connectors Support Mikrotik

De E3372 4G USB Stick aansluiten op de Mikrotik router

huawei e3372, E3372

Onderstaande video laat je de configuratie zien, uiteraard laat ik je zien wanneer je dan het beste de Huawei 4G LTE stick in de Mikrotik router plugt.

Hier zie je de E3372 wat dichter. Wat LTE betekend kan hier uitgebreid lezen op Wikipedia. Volg de hieronder staande tutorial en configureer het op LTE gebaseerde netwerk.

Blijf op de hoogte van nieuwe video tutorials

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.