Deel dit onderwerp alstublieft!

Huawei E3372 met Mikrotik router verbinden

Vond je dit artikel interessant? Deel deze met je vrienden en anderen alstublieft

huawei e3372, E3372De Huawei E3372 in samenwerking met een Mikrotik router vormt een mooie oplossing voor mobiel gebruik. En dit met als voordeel dat er meerdere netwerk toestellen kunnen worden aangesloten. Deze toepassing kan bijvoorbeeld worden gebruikt in een mobielhome, vrachtwagen en zo meer. Kortom het is een universele toepassing.
De Huawei E3372 is compatibel met de Mikrotik router. Deze 4G LTE USB-stick kan in de USB poort van je Mikrotik router worden geplugd. Op deze manier wordt je van internet voorzien door middel van de LTE techniek. Goedkoop is dit niet maar in geval van nood heb je steeds internet bij de hand.Je kan in een camper of mobielhome met het ganse gezin gebruik maken van het internet door middel van deze configuratie. En indien je over een draadloze Mikrotik router beschikt kan je zelfs draadloos inloggen op je netwerk. Voor de vrachtwagen chauffeur is dit ook gemakkelijk in gebruik omdat deze meerdere toestellen kan gebruiken. Een voorbeeld is natuurlijk een laptop, maar je kan tegelijkertijd ook naar een internet radio luisteren. De Huawei E3372 is volledig compatibel met de Mikrotik routers.  De E3372 wordt hieronder beschreven met een duidelijke foto.

De Huawei E3372 LTE USB stick nader bekeken

huawei e3372, E3372

Dit is de E3372 open gemaakt, aan de linker kant schuif je er de sim kaart in. Rechts kan je nog een micro sd kaart inpluggen voor extra opslag. 
Er zijn ook voorzieningen gemaakt voor twee externe antennes aan te sluiten voor betere ontvangst. De onderstaande tabel somt de eigenschappen op.
De Huawei E3372 kan met verschillende SIM kaarten overweg en is niet gelocked. In deze tutorial toon ik de configuratie met een Orange sim kaart.
Maar dit kan evengoed met een simkaart van Proximus of van een andere provider worden uitgevoerd.

Huawei E3372 eigenschappen

LTE Multi-mode USB Stick Equalizer and receive diversity
2x2 MIMO Micro SD card slot
SMS support LTE Cat.4 support
2 antenna connectors Support Mikrotik

De E3372 4G USB Stick aansluiten op de Mikrotik router

huawei e3372, E3372

Onderstaande video laat je de configuratie zien, uiteraard laat ik je zien wanneer je dan het beste de Huawei 4G LTE stick in de Mikrotik router plugt.

Hier zie je de E3372 wat dichter. Wat LTE betekend kan hier uitgebreid lezen op Wikipedia. Volg de hieronder staande tutorial en configureer het op LTE gebaseerde netwerk.


Vond je dit artikel interessant? Deel deze met je vrienden en anderen alstublieft