Deel dit onderwerp alstublieft!

Meld een Mikrotik probleem als volgt

Veel mensen vragen mij per email om hen te helpen met hun Mikrotik router configuraties. Doch deze emails zijn niet altijd duidelijk. Daarom deze blogpost om te laten zien wat je het best kunt doen om een Mikrotik probleem te melden of een vraag te stellen. Meld een Mikrotik probleem als volgt en schenk aandacht aan een paar punten. 

Meld een probleem als volgt

Zit jij soms met de handen in je haar omtrent Mikrotik router configuraties?

Het kan soms gebeuren dat je Mikrotik configuratie ergens vastloopt en dat je tegen een hindernis aanloopt. Ik ondervind dan als de persoon in kwestie mij een email zend, het netwerk schema of de export van de Mikrotik router ontbreekt. Soms wordt er vergeten om het model en de RouterOS mee te delen.

Dit is van essentieel belang als je een oplossing zoekt voor je Mikrotik probleem. Als je bepaalde dingen al meestuurt in de email is dit al een heel stuk duidelijker voor mij. Door middel van een export in het new terminal venster kan ik de configuratie bekijken. Indien ik de betreffende router in mijn bezit heb kan ik jouw configuratie zelfs gaan inladen om je te helpen. 

Meld een Mikrotik probleem als volgt. Eerst en vooral moet je je eens de vraag stellen of ik de vraag goed kan verstaan als er geen schema wordt aangemaakt met een situatie schets. Een Mikrotik configuratie zit namelijk niet gemakkelijk in elkaar. Een export is dan een noodzaak bij het oplossen van het probleem. 

Maak een duidelijk schema en voeg de belangrijke eigenschappen toe

Het schema hoeft perse geen meesterwerk te zijn om duidelijk weer te geven hoe je netwerk in elkaar zit. Mikrotik problemen doormailen kan je in de eerste plaats vergezeld verzenden met een duidelijk schema en een duidelijke uiteenzetting. Het schema hieronder is met Microsoft Word aangemaakt.
Bij de uiteenzetting geef ook de  IP-adressen VLAN's en welke interface voor wat dienst doet ook mee. Hoe duidelijker de info hoe beter.

Meld een Mikrotik probleem

Wat wil je bereiken met je Mikrotik configuratie

Meld een Mikrotik probleem met als doel me zoveel mogelijk informatie te geven. Ook het aantal gebruikers, indien dit van toepassing is wat zijn de accespoints en zo meer. En wat wil je bereiken met je netwerk en juist niet. 

Weet dit dat Ik je wil helpen, maar ook niet alles van Mikrotik routers ken. Sommige oplossingen moet ik dan ook gaan opzoeken en uitproberen wat veel tijd in beslag neemt. Ik probeer Mikrotik routers dan ook zoveel als mogelijk uit, en zet de oplossing online om op deze manier je zoveel als mogelijk te helpen.

Deze onderwerpen kan je alvast gaan bekijken op mijn website en je kan zelfs video tutorials bekijken op mijn YouTube kanaal. Vele video's staan ook op deze blogpost.

Meld een Mikrotik probleem

Denk eraan dat er bugs in RouterOS zitten die de goede werking kunnen verstoren. Meld een Mikrotik probleem door middel van een supout.rif file en verzend deze naar Mikrotik. Om het precieze email van Mikrotik te weten te komen zie de onderstaande video.

Correcte informatie doorsturen is heel cruciaal voor een goede oplossing 

Mikrotik problemen doormailen is niet zo moeilijk, doch denk aan de tips dat ik je meegeef om een duidelijker beeld te vormen van je netwerk. Op deze manier zal een Mikrotik probleem doormailen verstaanbaarder worden voor mij. Stel me een vraag en ik zal proberen een oplossing te zoeken voor je Mikrotik configuratie probleem. 

Doch neem een kijkje en blader door deze website met vele bruikbare onderwerpen. Zoals d basis configuratie van de Mikrotik router en veel meer.
Bekijk eerst de basis onderdelen configuratie om je op weg te helpen. 

Schenk WirelessInfo een donatie voor de kosten van de website betaalbaar te houden Ondanks dat alle tutorials gratis zijn kan je mij toch helpen.
Een website online houden als hobby kost direct al wat euro's.
Bepaalde tools om de website veilig te houden en zo meer.
Alsook de toestellen die worden gedemonstreerd in de tutorials.
Om dit nog haalbaar te houden kan je Wirelessinfo.be helpen door een donatie te schenken.
Zo kan ik mijn tutorials meer uitbreiden en de website blijven onderhouden.