Deel dit onderwerp alstublieft!

mikrotik netinstall

mikrotik netinstall

Wat is Mikrotik netinstall

Mikrotik netinstall is een programma dat op een Windows of Linux-computer wordt uitgevoerd. En dit om RouterOS te her installeren op je Mikrotik router. RouterOS is het besturingssysteem van alle Mikrotik routers. Indien je Mikrotik router niet meer reageert of de RouterOS is corrupt geworden kan Mikrotik netinstall de enige oplossing zijn om je router te redden. Je kan Mikrotik netinstall ook gaan gebruiken indien je een vermoeden hebt dat je router is gehackt. Je wist dan de gehackte RouterOS en plaatst er een nieuwe op. Maar uiteraard is het verstandig om je router up to date te houden en deze voldoende te beveiligen.

Mikrotik netinstall

Hoe ga je precies te werk om netinstall te gebruiken

Ten eerste moet er een directe kabel verbinding maken vanaf de router naar de computer waar de netinstall software staat. Schakel hiervoor altijd de firewall en de anti virus programma's uit. Dit om het blokken van poorten tegen te gaan. Geef vervolgens de netwerkkaart van je pc een vast IP-adres. Bijvoorbeeld 192.168.1.2.
In de Mikrotik netinstall software moet je dan ook een IP-adres ingeven in dezelfde IP-range. Maar dit zie je allemaal in deze onderstaande tutorial.

Netinstall aansluiting

Hoe breng je de Mikrotik router in de netinstall modus 

Eerst wil ik je toch de raad geven om alle andere netwerkkaarten uit te schakelen op de PC of laptop. Dit zodat alles vlekkeloos kan verlopen. Hou de reset knop van de Mikrotik router ingedrukt en voorzie de router van stroom. Blijf de reset knop indrukken totdat je de router in het bovenste venster ziet verschijnen. Nu kan je de Mikrotik netinstall gaan uitvoeren. Maar de video zal meer duidelijkheid geven over deze procedure. Ik stuit hier toch op wat problemen maar dit is een zegen om deze tutorial over netinstall completer te maken. Niet alles loopt van een leien dakje zeg maar. Volg deze tutorial aandachtig en red hiermee je Mikrotik router. Want Mikrotik netinstall is zowat de reanimatie techniek van de Mikrotik router.

Steun WirelessInfo.be

Om de kosten van de hosting en de nodige plug-ins te helpen dragen stort een kleine bijdrage alstublieft.

Please follow and like us:
Pin Share

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.