Deel dit onderwerp alstublieft!

Mikrotik RB760iGS mode button

Heb je de Mikrotik RB760iGS in jouw bezit, dan heb je alvast de Mikrotik mode button al opgemerkt. Maar weet je ook waarvoor deze gebruikt kan worden? Tot voor kort kon je daar nog niets mee aanvangen. Doch daar is verandering in gekomen. Sinds de nieuwere RouterOS kan je deze gaan gebruiken om een Mikrotik script te gaan aanspreken.

Doch worden meer en meer Mikrotik routers met de mode button op de markt gebracht. Bijvoorbeeld de CRS309-1G-8S+ PC en de CCR1036-8G-2S+ heeft deze ook.
Deze mode button kan voor veel doeleinden worden gebruikt en dit vergemakkelijkt bepaalde handelingen. Dit door middel van allerhande scripts. 
 
Dus welk script je wil gaan gebruiken hangt volledig van jou af en is afhankelijk van de Mikrotik script mogelijkheden. Kortom de Mikrotik RB760iGS mode button is een mooie aanwinst. Deze is nog niet bij alle routers geïmplementeerd  maar naar mijn denken zal deze meer en meer te zien zijn op de nieuwere Mikrotik routers al ben ik dat niet heel zeker.

Configuratie uitgevoerd met een RB760iGS

RouterOS versie 6.45 beta22
Bios versie 6.45 beta22
Mikrotik RB760iGS mode button

Waar vindt je deze mode button op de Mikrotik RB760iGS

Als de Mikrotik router met de interfaces achteraan staat kan je die op de linker zijkant terugvinden zoals je op de foto hierboven ziet. Persoonlijk vind in het spijtig dat er geen twee mode buttons aanwezig zijn om bijvoorbeeld een interface in en uit te schakelen. Ik denk dan automatisch aan een draadloos gastnetwerk  in en uit schakelen. De Mikrotik RB760iGS mode button zou op deze manier toch zijn nut bewijzen niet?

Waarvoor dient deze mode knop op deze Mikrotik router

Simpel gezegd kan deze knop scripts gaan sturen die je in "system" "scripts"  geprogrammeerd hebt of gaat programmeren. En dit volledig naar uw wensen.
In deze video tutorial toon ik een simpel script omdat ik het eenvoudig wil houden voor mensen die niet gewoon zijn om Mikrotik routers te parametreren.

En op de simpele manier kan je zo iemand het best iets aanleren. Daarna kunnen de beginners steeds moeilijkere mogelijkheden gaan programmeren.
Toch nog even aanhalen dat er één Mikrotik mode button te kort is volgens mijn mening. De video laat je een Mikrotik RB760iGS mode button toepassing zien.

Een paar voorbeelden van een script is bijvoorbeeld het resetten van de Mikrotik router system reset  heropstarten van de Mikrotik router system reboot

Zijn er nog Mikrotik routers die de mode button onboard? 

Het antwoord is ja, om maar een paar voorbeelden te geven: de RB750r3hAP ac2, RB760iGS, bekijk ook andere routers op Mikrotik.com

Oproep naar de lezers en kijkers op het Wirelessinfo blog

Indien jullie een bruikbaar script hebben laat me iets weten en misschien komt het dan hier online te staan. Ik zou het echt appreciëren indien jullie dit zouden doen.
Op deze manier wordt dit onderwerp meer waardevoller en bruikbaarder voor ieder van ons. 

Bruikbare scripts vindt je op deze link van GitLab. 

Mikrotik RB760iGS mode button


Na mijn zoektocht naar bruikbare Mikrotik scripts vond ik deze website van Gitlab. Daar staat het vol met waardevolle scripts die je kan gaan gebruiken als hulpmiddel. Ik kan het niet nalaten jullie die link te delen.

Wil je ook Wirelessinfo steunen?

Een kleine gift wordt geapprecieerd dit om de website kosten te helpen dragen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.