Deel dit onderwerp alstublieft!

Mikrotik wireless configuration

Mikrotik wireless configuration | Mikrotik wireless configuratie zal hier zoveel mogelijk draadloze instellingen behandelen betreft de Mikrotik router.
Hier ga je zien hoe een basis accespoint te configureren, een virtueel access point aan te maken en een point to point verbinding op te bouwen.
Sommige onderwerpen zoals 802.11 en de door Mikrotik ontworpen Nv2 gaan hier uitvoerig worden besproken. Zo ook beide Mikrotik wireless lists.
Kortom de Mikrotik wireless configuration of de Mikrotik wireless configuratie gaat hier zoveel als mogelijk worden besproken.
Ik hoop dat je hier de stap voor stap Mikrotik wireless configuration tutorials goed kan volgen zodat alles duidelijk wordt wat je allemaal aankan met de Mikrotik draadloze router. Mettertijd zal hier ook bepaalde wifi linktesten worden getoond welke data snelheid de linken bereiken. Maar dat zijn dan de specifieke point to point links.  

Wat word hier nog allemaal besproken in deze Mikrotik wireless configuratie pagina 

Mikrotik ontwerpt ook draadloze routers voor office of thuis gebruik. Wat wil zeggen dat je hier ook deze onderwerpen zal zien. Mettertijd zal hier meer en meer te zien zijn op draadloos vlak. Want ik wil de onderwerpen wat meer bundelen om het jullie gemakkelijker te maken. Op deze blog worden bepaalde onderwerpen uitvoeriger besproken, ik zal dan ook zorgen voor een link naar deze uiteenzetting.

Mikrotik heeft verschillende draadloze routers en toestellen

Mikrotik heeft zowel wireless routers en speciaal voor point to point ontworpen toestellen. Deze worden CPE"s genaamd wat staat voor Customer Premises Equipment.
De laatst vernoemde toestellen van Mikrotik zijn bekend onder de namen:  SXT, DynadishLHG en nog andere modellen zijn verkrijgbaar. Deze zijn speciaal ontworpen voor point to point wifi linken. Deze worden gebruikt om bijvoorbeeld twee gebouwen te voorzien van eenzelfde netwerk. Of om een klant te verbinden met een WISP of anders gezegd een Wireless Internet Service Provider. Ook deze draadloze configuraties komen aan bod want vele mensen zijn niet op de hoogte waar ze dienen rekening mee te houden. De Mikrotik wireless configuratie zal hier nog maar weinig geheimen hebben voor je en dit is nu juist mijn bedoeling. Als voorbereiding kan je belangrijke onderwerpen gaan lezen op deze blog. Ik raad je aan om de drie onderstaande onderwerpen goed door te lezen. Aanzie dit als een voorbereiding op al deze Mikrotik draadloze configuraties.

Belangrijke onderwerpen bij de Mikrotik wireless configuration

Mikrotik wireless configuration

WiFi wetgeving wat je moet weten

Over welk wifi netwerk het ook gaat, je dient steeds de wettelijke normen in acht te nemen. Deze kan je hier nalezen want het blijft niet alleen bij het wettelijk uitgestraald vermogen. Het houd iets meer in dan dat lees deze uiteenzetting. En dan pas weet je wat het betekend en waarom er een wifi wetgeving moet bestaan.

Mikrotik draadloze configuratie

Waar dien je rekening mee te houden bij een point tot point link?

Een Mikrotik wireless configuratie bij een point to point verbinding is niet zo eenvoudig. Je dient rekening te houden met enkele onderwerpen en deze zijn zeer belangrijk om weten. Lees hier wat je precies dient te weten.

Mikrotik wireless configuratie

Wat zijn de WiFi vijanden en wat kan je er tegen doen?

Zijn er wifi vijanden? ja inderdaad en als je ze wil leren kennen kan je deze uiteenzetting lezen. Ontdek deze vijanden zodat je een goede Mikrotik wireless configuratie kan bewerkstelligen en zodat je weet welke stappen je moet ondernemen om deze vijanden uit de weg te gaan. De meeste vijanden zijn obstakels.

Mikrotik wireless configuraties nader bekeken

Mikrotik draadloze configuratie

Configureer het draadloze gedeelte van je Mikrotik router

Ik reset de wireless instellingen van een pas aangekochte Mikrotik router. Dit om daarna je stap voor stap te tonen hoe je een Mikrotik wireless configuratie dient uit te voeren. Het gaat hier over de Mikrotik RB962UiGS-5ACT2HnT.
Deze heeft namelijk de eigenschap twee wifi radio's te hebben, één op de 2.4 GHz. en één op de 5 GHz. frequentie. Daarom zie je op deze tutorial beide configuraties.

Mikrotik wireless configuration

Draadloos gast netwerk configureren met cliënt isolation

Als vervolg op de bovenstaande tutorial maak ik een virtueel accespoint aan en ga ik die gebruiken om een veilig gastnetwerk aan te maken. Dit door middel van een VLAN configuratie op het gastnetwerk. De bedoeling van een gastnetwerk is om je privé netwerk af te schermen van je gasten zodat zij wel kunnen gebruik maken van het internet. Doch ze kunnen niet op je privé netwerk toestellen zoals je NAS, je PC of printer. Ook configureer ik client isolation op het gastnetwerk. Op deze manier kunnen je ingelogde gasten elkaars laptop of smartphone niet zien op het netwerk. 

Mikrotik wireless configuratie

Mikrotik Wireless Wire dish kennismaking en bespreking van de 60 GHz.

Als voorbereiding op een 1 km linktest met een Mikrotik Wireless wire dish bespreek ik deze set.
Deze set bestaat uit twee 60 GHz. zender-ontvangers die een zeer snelle data doorvoer kunnen behalen. Doch zijn er nadelen omdat de frequentie zo hoog is dat een gering obstakel en zelfs weersomstandigheden er kunnen voor zorgen dat de link uitvalt. Hier komt millimeter werk bij kijken om deze schotels uit te richten en een stabiele opstelling is hier echt een noodzaak. Daarom zal ik je bij deze voorbereiding laten zien om door middel van bonding gebruik te maken van een dubbele link. Namelijk de tweede link antenne zal op 5 GHz. bij uitval voor redundantie zorgen. Dit onderwerp zal zeker worden vervolgt. Mikrotik wireless configuration of Mikrotik wireless configuratie op zijn best.

Mikrotik Nv2 Point to Point verbinding configuratie

Hier ga ik je de werkwijze van een point to point configuratie laten zien. Eenvoudig met twee SXT 5 GHz. devices.
Een point to point verbinding wordt gebruikt om bijvoorbeeld je computer netwerk door te trekken naar een ander gebouw. Dit door middel van het door Mikrotik ontworpen Nv2-protocol.
Ook de WISP bedrijven maken daar gebruik van om hun klanten via een draadloze link van internet te voorzien.


Mikrotik point to point link met het 802.11-protocol

Hier ga ik je de werkwijze van een point to point configuratie laten zien. Eenvoudig met twee SXT 5 GHz. devices.
Een point to point verbinding wordt gebruikt om bijvoorbeeld je computer netwerk door te trekken naar een ander gebouw. Hier realiseer ik de Point to Point verbinding met het 802.11-protocol
Ook de WISP bedrijven maken daar gebruik van om hun klanten via een draadloze link van internet te voorzien.

Ubiquiti Airmax configuraties

Optimaliseer je point to point link basis


Een point to point verbinding optimaliseren beperkt zich niet tot het juist maar uitrichten van de link. Doch er komt meer bij kijken. In deze uiteenzetting zie je hoe je een stabiele wifi link kan bewerkstelligen en dit is dan nog basis. De CPU load die je in deze tutorial ziet is zeer hoog omdat ik op het te meten toestel ook de bandwidth tool gebruik. Dit is een afrader maar je ziet dan ook welke factoren er allemaal meespelen bij het finetunen van een point to point link.

Mikrotik capsmanager

Maak gebruik van CAPsManager om je accespoints in te stellen

Mikrotik CAPsMAN of anders gezegd Mikrotik capsmanager is een groot hulpmiddel indien je meerdere accespoints wil gaan configureren. In deze uiteenzetting kan je zien hoe je stap voor stap te werk moet gaan om dit te verwezenlijken. Je hebt een groot bedrijf zoals een hotel, school of magazijn dan is CAPsMAN hier op zijn plaats.

Steun WirelessInfo.be

Om de kosten van de hosting en de nodige plug-ins te helpen dragen. Stort een kleine bijdrage alstublieft.

Please follow and like us:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.