Deel dit onderwerp alstublieft!

Ubiquiti Airmax configuraties

De Ubiquiti Airmax configurations | Ubiquiti Airmax configuraties voor beginners is een instap blog voor de beginnende Ubiquiti gebruiker. De onderwerpen zullen uitsluitend de Ubiquiti Airmax toestellen behandelen. Dit omdat Ubiquiti veel series heeft. Onder andere de over bekende Unifi producten.

UBNT is al geruime tijd gekend bij veel gespecialiseerde bedrijven en leveren kwalitatief zeer goed materiaal. Onder andere voor point to point linken, accespoints en dergelijke meer. Deze toestellen zijn dan ook duurder ten opzichte van andere merken. Doch aan deze toestellen is kwaliteit en duurzaamheid gekoppeld.

Ik heb zeer goede ervaringen met de UBNT Airmax CPE's, en zowel voor point to point links of een accespoint configuratie. Deze toestellen zijn robuust, weerbestendig en sterk gebouwd.  

Mijn eerste ervaring met de Ubiquiti Airmax configuraties waren fantastisch 

Ubiquiti Litestation2
De Ubiquiti Litestation2 een 400 milliwatt accespoint / cliënt was het eerste Ubiquiti device die ik aankocht.
Ik wist nog niet veel van het Wifi gebeuren en begon met te experimenteren op deze bordjes. Een zeer mooie ervaring omdat de kwaliteit van dit Litestation enorm goed was. Zeer goede koeling omdat deze ook buiten kon gebruikt worden. 
Je kon door middel van een pigtail een antenne aansluiten om deze als accespoint of cliënt te gebruiken.
Meer weten over wifi antennes en hun werking? Bekijk deze uiteenzetting.

Ubiquiti PCMCIA kaartDeze Ubiquiti PCMCIA kaart met een vermogen van 300 milliwatt is nog altijd in mijn bezit maar is nu werkloos.
Je kan daar ook een externe antenne op aansluiten die ik dan nog gebruikte als wardriver. Als wardriver zette ik de bereikbare accespoints in kaart met behulp van het programma Netstumbler en een GPS.
Dit was voor mij ook een goede leerschool om het Ubiquiti materiaal te leren kennen. En wat me toen opviel dat er veel draadloze accespoints niet waren beveiligd. Veel wifi accespoints stonden wagenwijd open voor het publiek.

Ubiquiti Airmax configurations
De Ubiquiti Nanobeam is één van de toestellen die ik je ga demonstreren in de Ubiquiti Airmax configurations. Deze UBNT Nanobeam is een richtantenne en is zeer goed geschikt voor point to point wifi linken.
Mits goede condities kan deze een wifi link van enkele kilometers overbruggen.

Wat ga je hier allemaal ontdekken op deze blogpost Ubiquiti Airmax configuraties voor beginners

Ubiquiti Airmax configuraties begint bij het inloggen op de Ubiquiti toestellen. Dit is geheel niet moeilijk maar je moet dit eerst eens gezien moet hebben. Op mijn blog staat ook hoe je een betere verbinding kan maken op de camping en ik maak ook gebruik van UBNT materiaal zoals hier beschreven.

In de professionele wereld spreken ze van een CPE wat staat voor  Customer Premises Equipment. Dit materiaal zorgt ervoor dat je verbinding kunt maken met een internet service provider, hotspot en dergelijke meer. Kortom deze UBNT toestellen zijn zeer veelzijdig in te zetten.

Ook kan je Airmax accespoints gaan gebruiken als extra accespoint, en zelfs voor buitengebruik zoals op een jachthaven of camping.
Je gaat ook leren hoe je een firmware upgrade uitvoert. Dit om niet alleen verbeteringen te verkrijgen maar ook om aan het licht gekomen veiligheidslekken te dichten.

Ubiquiti hotspot voorbeeld

Op de afbeelding hierboven zie je een accespoint uitgerust met twee Ubiquiti Nanostation M2 loco en als internet uplink een Ubiquiti Nanostation M5.
De gebruikte router is hier een Mikrotik Omnitik. Deze infrastructuur kan gebruikt worden als hotspot voor op een camping of op een jachthaven en zo meer.

Zo zie je dat deze toestellen universeel kunnen worden gebruikt. Een configuratie van een Mikrotik Omnitik en één Nanostation M2 loco kan je hier zien.

Je Ubiquiti accespoint start niet meer op na een mislukte firmware update wat nu 

Indien je UBNT accespoint of cliënt niet meer opstart na een mislukte firmware update hoeft dit niet fataal te zijn. Er bestaat een laatste redmiddel waardoor je terug leven in je UBNT toestel kunt blazen. Dit kan je zien bij nummer 8 hoe je door middel van een TFTP-cliënt de firmware alsnog kan uploaden in het toestel. 

Een paar voorbeelden van Ubiquiti Airmax toestellen

Deze toestellen zijn allemaal verkrijgbaar bij DectDirect.nl voor een scherpe prijs. Klik op de afbeeldingen om naar hun webshop te gaan. Ik heb bij hun alvast goede ervaringen en ze leveren zeer vlug. Vandaag besteld is normaal gezien de volgende dag al bij je thuis geleverd. Vlugger kan het niet gaan is het niet?

Ubiquiti Airmax Nanobeam
Ubiquiti Airmax Nanostation M5
Ubiquiti Airmax devices configuraties

De Ubiquiti toestellen zijn verschillend van model maar hebben allemaal dezelfde configuratie wijze. Dit maakt het voor mij gemakkelijk om met één toestel jullie de configuraties te laten zien. Deze bestaan zowel op de 2.4 GHz. 5 GHz. Sommige modellen bestaan zelfs in 900 MHz., 3 / 3.65 GHz. en 24 GHz. versie.

Ubiquiti Airmax devices configuratie

Ubiquiti Airmax configuraties

Downloaden en gebruik maken van Ubiquiti discovery tool

In deze eerste Ubiquiti Airmax devices configuratie maak je kennis met de Ubiquiti discovery tool.
Downloaden en gebruik maken van het programma Ubiquiti device discovery tool.

Dit programma scant naar Ubiquiti toestellen zodat je deze vlug kan terugvinden op je netwerk. Eens je van dit programma gebruik hebt gemaakt ga je dit als een hulpmiddel zien en kan je aan de slag om al je Ubiquiti toestellen te configureren. Dit is de eerste stap naar de Ubiquiti Airmax configuraties

Ubiquiti Airmax configuraties

Voor de eerste maal inloggen op een Airmax toestel

Wat moet je doen als voorbereiding om in te loggen op een Airmax toestel en hoe moet je dan inloggen met de Ubiquiti device discovery tool. Dit stap voor stap uitgelegd. Ook zie je hier een probleem door de webbrowser Google crome waardoor ik gebruik ga maken van de webbrowser Firefox. De landinstellingen worden aangepast en ik log hier in op de web interface van de Nanostation M2

Ubiquiti Airmax device configurations voor beginners

UBNT Nanostation M2 loco configureren als accespoint

Hier bespreek ik de configuratie van een Ubiquiti Nanostation M2 loco als accespoint. Doch de web interface is juist dezelfde voor de andere Airmax toestellen. Daardoor kom jij al een stuk verder. Ook al heb je een ander Airmax toestel.
Deze Ubiquiti devices kunnen worden gebruikt als accespoints voor campings of andere doeleinden zoals point to point wifi linken.

Ubiquiti Airmax device configurations voor beginners

Ubiquiti Nanostation M2 loco accespoint finetunen voor een betere snelheid

Ubiquiti Airmax devices configuratie voor beginners is niet alleen basis want hier ga ik je tonen wat je kan doen als je Ubiquiti accespoint de verlangde snelheid niet meer behaalt. In deze tutorial neem ik als voorbeeld een camping accespoint waarvan de snelheid wordt naar beneden gehaald. Dit komt omdat als een gebruiker met een zeer klein signaal inlogt op het betreffend accespoint. De snelheid van de hotspot naar beneden wordt gehaald.
Dit met resultaat dat iedereen die gebruik maakt van dit accespoint de laagst gekozen snelheid krijgt aangeboden. Hier geld  "de snelheid wordt bepaald door de zwakste schakel". Hoe voorkom je zoiets.  

Ubiquiti Airmax configuraties

Ubiquiti Airmax point to point verbinding configureren

Deze Ubiquiti point to point configuratie wordt gedemonstreerd met twee Powerbeam M5 400. Dit is een schotel met een diameter van 40 cm en werkt op de 5 GHz. frequentie. Ik stuit op wat moeilijkheden omdat de web interface niet wil laden en gebruik een truck. Ik laat je hier een basis point to point verbinding zien maar ook dat je niet kan inloggen als je in een ander netwerk segment verbonden bent. Kortom hier leer je meer over algemene voorkomende struikelblokken. Ubiquiti Airmax configuraties in de realiteit.

Ubiquiti Airmax configuraties

Airmax point to point verbinding finetunen

Door middel van de Ubiquiti Airmax point to point verbinding te finetunen kan je de snelheid beter maken.
Hoedat zo? Omdat je de maximale snelheid kan gaan instellen zodat de draadloze link niet te veel gaat fluctueren.
Als je bij een point to point verbinding geen grenzen stelt aan de doorvoersnelheid zal zowel het accespoint als het station herhaaldelijk proberen een hogere snelheid te behalen. Deze steeds herhalende procedure maakt dat je draadloze link instabieler wordt. En dit moet je gaan vermijden door de maximale snelheid te gaan inperken.
Leer hieruit dat het uiterste vragen van een draadloze link resulteert in een instabiele en niet constante doorvoer snelheid.

UBNT M-serie toestellen firmware update

Hou je Ubiquiti M-serie toestellen veilig door regelmatig een firmware update uit te voeren. Dit is zeer belangrijk omdat dan de aan het licht gekomen veiligheidslekken worden gedicht. Op deze manier hou je uw netwerk veiliger. Firmware updates zijn daarom een noodzaak om je draadloos netwerk veilig te houden.

Ubiquiti recovery procedure bij een corrupt geraakte firmware

Als een firmware update is mislukt of de firmware corrupt is geworden kan je nog steeds je Ubiquiti Nanostation of een ander device van Ubiquiti M-series gaan redden. Je ziet hier ook als je u vergist van firmware dat je niets te vrezen hebt. Hier zie je stap voor stap de herstel procedure met een TFTP-cliënt.

Help WirelessInfo.be 

Wirelessinfo.be zou graag blijven bestaan om mensen te helpen met duidelijke tutorials die door iedereen begrepen kan worden. Doch daar hangt een prijskaartje aan vast wat betreft hosting, plugins en vooral de aankoop van de hardware. 

Please follow and like us:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.