Deel dit onderwerp alstublieft!

mikrotik default login veranderen

Mikrotik default login veranderen op je Mikrotik router. Indien je een Mikrotik router hebt aangekocht is het noodzakelijk om de default login te wijzigen.
Dit is in de eerste plaats voor veiligheidsredenen zodat kwaadwillige hackers niet de gelegenheid krijgen om op je Mikrotik router in te breken.
Er zijn nog teveel mensen die vergeten de Mikrotik login te wijzigen. Doch is dat zeker nodig wil je geen onuitgenodigd bezoek krijgen op je Mikrotik router.
Vergeet daarom niet de Mikrotik default login te wijzigen. Als je hier de tutorial volgt zal je dit op twee manieren aanleren. Op deze manier ga je ervoor zorgen dat je Mikrotik router veiliger is. Ik toon hoe je dit kan gaan doen op twee manieren. Maar ik wil je al vertellen dat ik een voorstander ben van de tweede manier.

Twee manieren om je Mikrotik router default paswoord te veranderen

Door middel van de eerste manier verander je niet de Mikrotik default username "admin". Dit is al een eerste voorsprong voor hackers.Dit omdat ze al de gebruikersnaam weten. Wist je dat er veel kwaadwillige programma's naar de default instellingen scannen met de namen "admin" "root" "superuser" "administrator" "support"? Deze namen gebruiken raad ik je ten stelligste af. Op de tweede manier verander je daarom zowel de gebruikersnaam als het paswoord. Hieruit volgt dat de hackers zowel de gebruikersnaam als het paswoord moeten buitmaken.

Mikrotik default login veranderen

Daarmee kan iemand met kwaadwillige bedoelingen het zeer moeilijk worden gemaakt. Door middel van deze Mikrotik tutorial laat ik je zien hoe je dit stap voor stap moet doen. Er zijn lijsten beschikbaar van de default inlog van routers, switchen, camera's en zo meer.
Doch de echte hackers en botnet beheerders weten de default inlog en zwakke punten van deze netwerktoestellen al eerder dan je zou kunnen denken.
Voer dan ook regelmatig een firmware update uit om zwakke plekken of anders gezegd bugs uit je router te halen. Ik gebruik Winbox om in te loggen op de Mikrotik router.

Weet dat er lijsten op het internet bestaan met de default inlog van verschillende routers

Dit is niet kwalijk bedoeld om dat te publiceren op het internet. Maar door middel van deze lijsten kunnen mensen worden geholpen om de default inlog van hun router op te zoeken. Doch kunnen deze lijsten worden misbruikt door kwaadwillige hackers. Een lijst met default logins kan je hier zien en zijn ook een groot hulpmiddel voor de kwaadwillegen. Nog een lijst met default logins waar de Mikrotik router ook aan bod komt kan je hier zien.
Ook de Mikrotik routers zijn onderhevig aan deze brute force aanvallen. Het lijkt me daarom verstandig om aan de slag te gaan.
Mikrotik default login veranderen is de boodschap. Nu ga ik over tot de Mikrotik tutorial Wijzig de default inlog op je Mikrotik router in de praktijk.  

Weet dat er scripts constant het internet af-scant op zoek naar Mikrotik en andere routers 

Vergewis je dat er duizenden scripts draaien om Mikrotik en ook andere routers op te sporen. Neem zo'n aanval niet persoonlijk op want dit zijn geautomatiseerde programma's die deze inlogpogingen uitvoeren. Ik heb dat eens uitgetest bij een Mikrotik router en heb die verbonden met het internet in een DMZ-netwerk. De tijd van het inschakelen tot de eerste inlog poging was ongeveer een 7 minuten. 

Mikrotik wijzig default login

Mikrotik default login veranderen op twee manieren

De default login wijzigen op de Mikrotik router is heel eenvoudig. De eerste werkwijze is maar half werk maar je kan deze gebruiken als een voorlopige werkwijze.
Zoals ik al zei is de tweede werkwijze de beste manier om de Mikrotik login te wijzigen. De tweede manier wijzigt zowel de gebruikersnaam en paswoord.

Wijzig alleen het Mikrotik default paswoord geen aanrader voor definitief gebruik

Mikrotik default login veranderen
Mikrotik default login veranderen

Deze bovenstaande werkwijze is niet aangeraden omdat de gebruiker "admin" wordt gebruikt. Je wijzigt hier alleen het paswoord. En dit is uiteraard niet veilig genoeg.
Doch indien je deze voorlopig wil gaan wijzigen volstaat deze. Vergeet daarna geen extra gebruiker toe te voegen zoals ik hier onder ga tonen. Deze is de betere werkwijze. Meer weten over het beveiligen van Mikrotik routers? Dit kan je hier lezen

Mikrotik default login veranderen tweede en betere manier

Mikrotik default login veranderen
Mikrotik wijzig login

De tweede manier is een veel betere manier van werken. Dit omdat je zowel de gebruikersnaam als het paswoord veranderd. Daar komt nog eens bij dat je een IP-range of IP-adres kan ingeven. Uitsluitend deze PC of laptop met de ingegeven IP-gegevens krijgen toegang op de Mikrotik router. Dit betekent nog meer veiligheid op de Mikrotik router.

Steun WirelessInfo.be

Om de hosting en plug-ins onkosten te helpen dragen geef een kleine bijdrage alstublieft.  

Please follow and like us:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.