Deel dit onderwerp alstublieft!

Mikrotik RouterOS upgrade en downgrade

Mikrotik RouterOS upgrade en downgrade uitvoeren

Je vraagt je misschien af waarom je soms een Mikrotik RouterOS upgrade en downgrade moet uitvoeren. In deze blogpost ga ik je dit wat verduidelijken zodat je het nut ervan inziet. Maar laat ons eerst even spreken over de Mikrotik RouterOS upgrade. Dit omdat dit je Mikrotik router veilig houd. Laat ons even kijken naar het volgend artikel van security.nl. Deze artikels zijn zeker een hulpmiddel om je te laten inzien dat een router up-to-date moet worden gehouden. 

Mikrotik router beveiligen

Waarom een Mikrotik RouterOS upgrade uitvoeren 

Mikrotik RouterOS upgrade
In dit verslag van security.nl laat interpol 15.000 besmette Mikrotik routers opschonen. Dit omdat deze mensen de Mikrotik router niet hebben ge-upgrade. Dit is uiteraard een spijtige zaak die ik aan het licht wil brengen. Een Mikrotik RouterOS upgrade is dus zeer belangrijk om je router te beveiligen en zo ook je netwerk. Er worden niet alleen veiligheidslekken gedicht maar er worden steeds verbeteringen geïmporteerd op de Mikrotik router. Tegenwoordig zijn er veel wijzigen aangebracht in RouterOS en dit kan je maar beter ten harte nemen. Je ziet dan ook waarom het zo belangrijk is om een Mikrotik RouterOS upgrade uit te voeren. Je Mikrotik router upgraden is een begin om je Mikrotik router veilig te houden. Meer weten over de Mikrotik router beveiliging? Lees er hier meer over op een andere blogpost. Security.nl is een groot hulpmiddel om ons steeds op de hoogte te houden van problemen met cyber security.

Mikrotik brengt steeds verbeteringen en nieuwe snufjes voor de Mikrotik router
Met dit artikel zie je dat Mikrotik steeds nieuwe tools implementeert op de router. En dit kan ik alleen maar toejuichen. Maar soms gebeurd het dat je na een upgrade een Mikrotik RouterOS downgrade moet gaan uitvoeren. En dit omdat een bepaalde instelling niet meer werkt of de router problemen krijgt. Ook dit hoeft geen probleem te zijn want een Mikrotik downgrade uitvoeren kan ook doodsimpel worden uitgevoerd. Maar dit behandel ik later in deze blogpost. Op de Mikrotik wiki kan je ook over de nieuwe implementaties lezen. Hier heb je alvast een link naar deze Mikrotik wiki.

Mikrotik RouterOS downgrade

Op de onderstaande video staat de volledige procedure hoe je een Mikrotik RouterOS kan uitvoeren om zodoende veiligheid op de Mikrotik router te bekomen. Ik laat je hier twee manieren zien. Als de Mikrotik router is verbonden met het internet is dit een zeer gemakkelijke zaak. Maar indien je Mikrotik router niet is verbonden met het internet is er nog een werkwijze. Dit laat ik je eveneens zien. 

Waarom soms een Mikrotik RouterOS downgrade uitvoeren

Indien je een Mikrotik RouterOS downgrade wil uitvoeren omdat een bepaald iets op de Mikrotik router niet werkt kan dit ook. Doch dit kan niet gedaan worden op de manier die ik je heb laten zien. Toch niet als je geen internet verbinding hebt op de Mikrotik router. Kijk even mee hoe je dit moet gaan uitvoeren. Op de onderstaande video zie je terug twee manieren van werken. Met en zonder internet toegang op de Mikrotik router. Een Mikrotik RouterOS downgrade is soms noodzakelijk indien je bijvoorbeeld een beta versie van RouterOS wil gaan verwijderen. 

Als de Mikrotik router niet meer reageerd na een Mikrotik RouterOS upgrade of downgrade kan je dit gaan oplossen door middel van de Mikrotik netinstall procedure.
Zo kan je de router alsnog redden indien deze niet meer reageert. Indien je nog vragen hebt kan je deze gerust stellen. Ik wens je alvast veel plezier met je Mikrotik router.

Blijf op de hoogte van nieuwe video tutorials

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.