Deel dit onderwerp alstublieft!

Mikrotik tool email

Mikrotik tool email

Mikrotik tool email is op de Mikrotik router eenvoudig in te stellen. Doch de providers doen moeilijk waardoor het automatisch mailen niet meer lukt.
De providers hebben betreft veiligheidsnormen wel gelijk, maar dit is toch voor de mensen die het goed menen toch vervelend. De Mikrotik tool email toepassing kan op deze manier niet meer worden gebruikt en dit is frustrerend.

Doch kan je uw Mikrotik router een email laten verzenden met behulp van Gmail. Daar staat tegenover dat je Gmail account wat onveiliger is omdat de 2 staps verificatie moet worden uitgeschakeld. Het is dan ook door jou om te bepalen of je dit wilt ja of nee. Wil je de Mikrotik tool email gebruiken zit er geen andere oplossing in.

Hoe kan ik de Mikrotik tool e-mail terug werkend krijgen op de Mikrotik router

In deze tutorial laat ik je stap voor stap zien hoe je te werk moet gaan om de Mikrotik e-mail instellingen correct te configureren.
Mikrotik rekent op Gmail want een andere oplossing zien deze mensen niet zitten. Doch laat ons hopen dat ze er eens wat zullen op vinden om een 2 staps verificatie toe te voegen. En dit in samenspraak met de internet providers, dit zou met een bijkomend paswoord per toestel wel super zijn dat alle moeilijkheden wegvallen.

Mikrotik tool email en Gmail de enige weg om Mikrotik routers te laten mailen

In het buitenland zijn nog steeds email-servers waarvan je de poort 25 kunt gebruiken maar er zijn veiligheidsproblemen die niet over het hoofd mogen gezien worden.
De e-mails worden zomaar op het internet verzonden zonder enige beveiliging en encryptie. De dag van vandaag is dit zeker niet verstandig om dit zomaar te laten gebeuren. Iedere kwaadwillige kan je email inlog en boodschap zomaar onderscheppen. Ook deze van de Mikrotik tool email bij gebruik van de poort 25 weliswaar.

Denk eraan dat je zomaar al je e-mail gegevens ten grabbel gooit en dit is zeker de bedoeling niet nietwaar?  Dus gebruik Gmail om op een veiligere manier e-mails te verzenden met de Mikrotik tool email. Hou vervolgens in gedachten dat geen enkele ongeïdentificeerde e-mail nog wordt aanvaard.

Dit heeft als gevolg dat spam, e-mails met virussen en dergelijke meer niet meer kunnen worden verzonden zonder identificatie. Doch zijn er nog altijd achterpoortjes.

Mikrotik tool email

Gmail moet worden aangepast om deze e-mails te kunnen ontvangen

Je zal dan ook je Gmail instellingen moeten wijzigen doordat je namelijk moet inloggen met een twee stap authenticatie. Daarvoor moet je de twee stap authenticatie gaan uitzetten om je Mikrotik router toestemming te geven e-mails te zenden via Gmail.

Mikrotik tool email kan zodoende terug worden gebruikt voor interessante doeleinden. Gmail en Mikrotik gaan goed samen voor e-mails door te zenden.

tool email settings

Een kleine tip om toch meer veiligheidsredenen te creëren 

Gebruik een ander Gmail email adres dan deze die je voor privé gebruik hebt aangemaakt. Daar je dan de veiligheid vergroot om je Google account te beschermen.
Op deze manier maak je het voor jou veiliger omdat je geen twee stap verificatie kan toepassen op de Mikrotik router. Hieronder zie je de video tutorial.

Nog een tip dat ik je kan meegeven is om geen IP-adres te gebruiken bij de Mikrotik tool email configuratie. Geef in de plaats daarvan een naam in zodat je een redundante mailserver kan opzetten.

Naar het schijnt zou je ook e-mails kunnen verzenden via Telenet maar deze heb ik nog niet uitgeprobeerd. Je mag zeker en vast een vervolg verwachten

Wil je me helpen deze site online te houden?

Geef me een kleine gift onderaan de webpagina en stort wat op mijn Paypal rekening alstublieft.
Alle kleine beetjes helpen.

tool email settings
tool email settings

Enter your text here...

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →