Deel dit onderwerp alstublieft!

Mikrotik wifi guest netwerk met vlan configureren

Mikrotik wifi gast netwerk met een virtueel accespoint en VLAN

Mikrotik wifi guest netwerk met vlan configuratie. Hoe configureer je uw eigen wifi gastnetwerk door middel van een virtueel accespoint-, VLAN en cliënt isolation.  
Deze configuratie is betreft veiligheid ideaal om op deze manier uw privé netwerk af te schermen van je gastnetwerk. Ook wel je guest network genaamd. Door middel van VLAN scheid je uw privé netwerk af voor je gastnetwerk. Dit resulteert dat de ingelogde gebruikers van je gast netwerk geen misbruik kunnen maken van je privé netwerk door er bijvoorbeeld op in te breken. Wat doe je dan om je gastnetwerk te beschermen tegen kwaadwillige ingelogde gasten? Je kan je gastnetwerk gaan beschermen door middel van cliënt isolation. Dit wil zeggen dat geen enkele verbonden gastgebruiker elkaar gaan zien op het gastnetwerk. Op deze manier creëer je een extra veiligheid voor je gast gebruikers, en voorkom je veel ellende en moeilijkheden. Denk je eens in dat je als hotel eigenaar verantwoordelijk wordt gesteld voor deze malafide praktijken omdat een hacker gegevens heeft gestolen van een andere gast. Met VLAN kan je meerdere netwerken door één netwerkkabel sturen en dat heeft natuurlijk zijn voordelen betreft veiligheid. Doch dient deze VLAN configuratie om beide netwerken, namelijk je privé en gastnetwerk van elkaar af te schermen. Daarom toon ik deze Mikrotik guest netwerk met vlan configuratie.

RouterBoard RB2011UiAS-2HnD-IN
RouterOS versie 6.43.8
Bios versie 6.43.8
Mikrotik wifi guest netwerk met vlan

Mikrotik wifi guest netwerk met vlan configuratie stap voor stap uitgelegd

Eerst en vooral ga ik starten met de default configuratie van de Mikrotik router. De IP-range 192.168.88.0/24 is dus het privé netwerk. Verder maak ik een tweede bridge aan om de wifi guest netwerk aan te maken en plaats ik het virtueel accespoint en VLAN interface in de bridge. Ik verklap nu niet alles bekijk deze video tutorial en leer.

Blijf op de hoogte van nieuwe video tutorials

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.