Deel dit onderwerp alstublieft!

mikrotik verander default ip adres

Het IP adres wijzigen van de Mikrotik router

Het IP adres wijzigen van de Mikrotik router is zeer gemakkelijk uit te voeren. Maar je vraagt je misschien af "waarom zou ik het IP adres wijzigen van de Mikrotik router.
Ik heb hier twee redenen voor en deze zijn zeer belangrijk. Dit omdat het bijdraagt tot meer veiligheid van je netwerk en de Mikrotik router. Hoe kan het wijzigen van het IP adres van de Mikrotik router nu bijdragen tot meer veiligheid? Lees dit in de volgende bespreking.

IP adres wijzigen van de Mikrotik router

IP adres wijzigen van de Mikrotik router draagt bij tot meer veiligheid

Het default IP adres is zeer bekent van Mikrotik. Dit is namelijk 192.168.88.1. Dus is het zeer gemakkelijk te raden voor een kwaadwillige dat het om een Mikrotik router gaat. Om dit te voorkomen kan je het IP adres gaan wijzigen zodat kwaadwilligen het iets moeilijker krijgen. Zo weten de kwaadwilligen niet direct dat het om een Mikrotik router gaat. Dit is al een belangrijk punt om je Mikrotik router te gaan aanpassen. Uiteraard is er meer nodig om je router en netwerk te beveiligen dit kan je hier lezen en zienMaar er is nog een goede reden om het IP-adres van de Mikrotik router te wijzigen. En deze is voor jou misschien de reden van je zoektocht.

IP adres wijzigen van de Mikrotik router

Pas het IP adres aan naar je reeds geconfigureerd netwerk

Je hebt je oude router vervangen door een Mikrotik router. En wil je netwerk niet volledig gaan wijzigen naar het default IP adres van de Mikrotik router. Dan kan je uiteraard het IP adres van de Mikrotik router gaan aanpassen naar je bestaande netwerk. En dit in vijf stappen. Welke reden je ook hebt om het default IP adres te wijzigen van je Mikrotik router. Ik leg hier uit hoe je dat kan doen. En dit met een  stap voor stap video of screenshots zodat alles duidelijk wordt. Ook voor beginners.
Ook ik ben eens een beginner geweest en stuitte op veel vragen, dit is de drijfveer geweest om deze tutorials voor andere geïnteresseerde mensen te maken want Mikrotik is soms niet al te duidelijk met hun uiteenzettingen. Mikrotik gaat ervan uit dat je al bekent bent met de netwerk beginselen en de configuratie van de Mikrotik routers. 

Niet alleen het IP adres wijzigen is voldoende 

Enter your text here...Het is uiteraard niet voldoende om het IP adres te wijzigen om alles werkend te krijgen. Je moet ook de statisch DNS instelling, de DHCP-pool en zo meer gaan aanpassen. De volledige werkwijze zie je in de onderstaande video. Bezoek mijn YouTube kanaal voor meer tutorials. Ik ben er zeker van dat deze goed van pas gaan komen. 

Het IP adres wijzigen van de Mikrotik router tutorial

Opgelet! de Mikrotik routers hebben geen gewone configuratie zoals de traditionele routers. Dit omdat de Mikrotik routers zo veelzijdig zijn dat je bijna alles onder controle hebt. Dit wil zeggen dat je een uitgebreide kennis moet opdoen en de configuratie van de Mikrotik technieken goed moet beheersen. Dit kan door mijn blog goed door te nemen en indien er vragen zijn stel ze gerust. 

Steun WirelessInfo.be

Om de kosten van de hosting en de nodige plug-ins te helpen dragen stort een kleine bijdrage alstublieft.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.