Deel dit onderwerp alstublieft!

Uitlierbare antenne mast

Het bouwen van een uitlierbare antenne mast

De uitlierbare antenne mast die me al veel hulp heeft geboden kan ik hier ook niet nalaten deze te laten zien. Want bij site surveys schoot mijn gewone manier van werken soms te kort. Nu kan ik de antenne gemakkelijk op de mobiele mast monteren en hoef ik niet steeds het dak op om een verbindingspunt te zoeken. Deze uitlierbare antenne mast is de oplossing om de linktesten op een veilige manier uit te voeren. En klauteren op de daken is daarmee ook verleden tijd.
Zo is de veiligheid gegarandeerd en de kans op schade op het dak is tot nul herleid. Deze mast heeft zijn nut al goed bewezen. Ik kon deze uitlierbare mast aankopen in een leger stock in Nederland. Maar de mast alleen kan ik niet gebruiken. Ik heb er een mobiele mast van gemaakt. 

Uitlierbare antenne mast

De mobiele mast bestaat voor een groot deel uit gerecycleerd materiaal

Deze uitlierbare antenne mast is 10 meter hoog en weegt 75 kg. waardoor de auto serieus heeft afgezien. De Opel Corsa heeft ondertussen zijn diensten bewezen en is op rust gegaan. Dat kan ik hem niet kwalijk nemen na zo een rit. De grote uitdaging is om deze mast mobiel te maken hoe begin je daar aan. Ik heb inspiratie opgedaan en ben gestart met het uittekenen van de eerste plannen. Na goed beraadslagen zijn we dan samen met een goede kennis begonnen met het bouwen van de mobiele mast. Dit wil ik jullie laten zien. Veel van deze mast is gemaakt van gerecycleerd materiaal zoals het frame, bepaalde traanplaten en dergelijke meer. Uiteraard is dit materiaal goed gecontroleerd. Je kan je niet veroorloven om roest en onveilig materiaal te gaan gebruiken. Doch bestaat deze mast voor 60% aan reeds gebruikt materiaal.

uitlierbare antenne mastDe handwinch is een redelijk zwaar exemplaar en met een sterke stalen kabel die ik heb aangekocht is de mast gemakkelijk op en neer te lieren. Dit zijn onderdelen waar ik niet op heb gespaard. 

De crusiale onderdelen zijn uiteraard nieuw aangekocht

De torsieas van de mobile mast is van crusiaal belang. Daarom heb ik deze nieuw aangekocht om de veiligheid te kunnen garanderen. De steunen die ervoor moeten zorgen dat de mobiele mast niet kantelt zijn ook nieuw aangekocht. Maar deze zijn ondertussen al vervangen door sterkere exemplaren. Nu wat sfeerbeelden van de opbouw van de mobiele uitlierbare antenne mast. Zo kan je u een beeld vormen hoe deze is gemaakt.

Bouwen van de mobiele uitlierbare antenne mast

uitlierbare antenne mast

De mobiele mast begint stilaan vorm te krijgen maar we zijn er nog niet. De steun die de mast moet ondersteunen wordt hier zorgvuldig vastgelast.

De leger mast kan rusten op een geleider en kan daar ook worden vastgemaakt.

Nu komt het vervelendste werk het afschuren van het frame. Daar staat tegenover dat het frame beter kan gespoten worden.
De verf die ik gebruik is durozink een roestwerende en zeer goed hechtende verf. Dit garandeert dat ik jaren lang geniet zal hebben van deze uitlierbare antenne mast.
Na een week heb ik een tweede laag gespoten op dezelfde wijze dan de eerste keer. Dit om een sterk roestwerend resultaat te bekomen.

Het spuiten van de bovenste laag geeft het frame een geheel ander kleur. Deze verf is ook top kwaliteit en zal nogmaals een bescherming vormen voor de mobile mast.
Ik had de kleur liever wat donkerder gehad maar daar ik deze verf gratis op de kop heb kunnen tikken neem ik dit er maar bij. 
Ik wacht terug een week om de verf goed te laten drogen. Dan wordt er een laatste verflaag opgespoten en na goed te drogen kunnen we aan de slag met de afwerking.

Achterlichten en bedrading worden aangelegd, zo ook achteraan een reflector zodat de mast in het donker goed wordt gezien. Dit om de veiligheid te garanderen.

Deze uitlierbare antenne mast kan voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Ook linktesten kunnen er mee uitgevoerd worden. De voorbereiding van linktesten kan je hier bekijken. De mobiele mast wordt uitgerust met een antenne rotor, een Mikrotik router en alles kan worden aangepast.
Hier is een site survey te zien op een jachthaven om te kijken naar een knooppunt om te kunnen verbinden met een reeds bestaande node om gratis internet te voorzien.

De uitlierbare antenne mast op zoek naar een signaal van een knooppunt om te kunnen verbinden met een netwerk 3 km verderop. 

Blijf op de hoogte van mijn nieuwe video tutorials

YouTube

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.