Deel dit onderwerp alstublieft!

Verwijder fasttrack

Fasttrack verwijderen in de Mikrotik firewall

Fasttrack verwijderen in de Mikrotik firewall is soms een noodzaak om bepaalde configuraties te kunnen gebruiken. Om je een goed beeld te kunnen geven leg ik je eerst uit wat fasttrack doet met de data pakketten zodat je gaat snappen waarom fasttrack verwijderen op de Mikrotik router in bepaalde gevallen een noodzaak is.

fasttrack verwijderen

Wat doet Mikrotik fasttrack met de data pakketten en welke pakketten komen in aanmerking

Alle in de router komende nieuwe data pakketten worden aan een controle onderworpen en gemarkeerd. Alle pakketten moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om verder hun weg door de router te kunnen banen. Ongeldige pakketten worden bestempeld als "invalid" en worden onherroepelijk gedropt door de default firewall.

De geldige nieuwe pakketten worden daarentegen bestempeld met established, related of untracked. De volgende pakketten die gerelateerd zijn aan deze bestempelde pakketten worden door fasttrack direct doorgestuurd naar hun bestemming. En dit zonder connection tracking, IP-accounting, queues en de firewall te passeren.

Dit resulteert dat deze in aanmerking komende pakketten veel sneller de router verlaten. En wat ook de opzet is, de CPU word op deze manier flink gespaard.
Met fasttrack kan je dus een vlugger netwerk creëren. Dat heeft veel voordelen in je netwerk.

Wat gebeurd er met de niet in aanmerking komende pakketten voor fasttrack

Voldoen de pakketten niet aan de fasttrack normen worden ze gewoon doorgestuurd naar de traditionele weg via de firewall en zo meer.
Dus de andere pakketten volgen de tragere of anders gezegd de traditionele weg en worden dan aan alle firewall rules onderworpen

Wanneer moet je fasttrack verwijderen in de Mikrotik firewall

In sommige gevallen ben je genoodzaakt om fasttrack te verwijderen. En dit hoeft geen ramp te zijn voor je netwerk. Je krijgt dan terug volledige grip op de configuratie.
Je moet fasttrack gaan verwijderen als je Mikrotik mangle rules wil gaan instellen en/of Queues wil gaan gebruiken. Deze worden immers door fasttrack omzeilt

Wil je aan traffic shaping doen, wat betekent dat je de bandbreedte wil gaan manipuleren op een gast of ander netwerk moet je fasttrack uitschakelen.
Indien je werkt met IPsec. kan het ook voorkomen dat je last ondervindt met fasttrack. Doch daar is een andere oplossing voor deze kan je hier bekijken.
Het loont dan ook de moeite je in te schrijven voor de wirelessinfo nieuwsbrief zodat je op de hoogte wordt gesteld van de updates en nieuwe tutorials.

Hoe verwijder je fasttrack op de juiste manier bekijk deze video tutorial

Wil je ook Wirelessinfo steunen?

Om de hosting en de nodige plugins te helpen betalen steun wirelessinfo.be met een kleine gift.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.