Deel dit onderwerp alstublieft!

Verwijder fasttrack

Fasttrack verwijderen in de Mikrotik firewall is soms een noodzaak om bepaalde configuraties te activeren. Het is dan ook van cruciaal belang dat je weet wat fasttrack doet met de data pakketten. Op deze manier ga je weten of je fasttrack moet verwijderen of niet en vooral hoe je dit moet uitvoeren.

Wat doet Mikrotik fasttrack met de data pakketten en welke pakketten komen in aanmerking

Fasttrack kan alle pakketten die gelabeld zijn met de status established of related de traditionele weg door bepaalde procedures omzeilen en direct worden doorgestuurd naar de eindbestemming. Met andere woorden kunnen de pakketten rechtstreeks worden doorgezonden naar een bepaald toestel of het internet.

Dus zodra een verbinding is gemarkeerd als established of related zal deze niet door de Mikrotik firewall verwerkt worden. Zodoende worden deze pakketten rechtstreeks naar hun eindbestemming doorgestuurd. Natuurlijk een verbinding krijgt de status van established of related zodra deze door de firewall is gegaan. Maar eens deze status worden deze pakketten aan geen verdere firewalling onderworpen. Deze pakketten volgen het traject van de straaljager op de afbeelding hieronder.

De andere pakketten volgen de tragere of anders gezegd de traditionele weg en worden dan aan alle firewall rules onderworpen. Daarom moet je soms fasttrack verwijderen in je Mikrotik firewall.

Fasttrack verwijderen wat is de procedure

Wanneer moet je fasttrack gaan verwijderen in de Mikrotik firewall

Je moet fasttrack gaan verwijderen als je Mikrotik mangle rules wil gaan instellen en/of Queues wil gaan gebruiken omdat deze rules anders worden omzeilt.
Indien je werkt met IPsec. kan het ook voorkomen dat je last ondervindt met fasttrack. Doch daar is een andere oplossing voor en kan je binnenkort hier bekijken.
Het loont dan ook de moeite je in te schrijven voor de nieuwsbrief zodat je op de hoogte wordt gesteld van de updates en nieuwe tutorials.

Hoe verwijder je fasttrack op de juiste manier bekijk deze video tutorial

Wil je ook Wirelessinfo steunen?

Een kleine gift wordt geapprecieerd bied me als het ware een kop koffie aan.