Deel dit onderwerp alstublieft!

Met Ubiquiti verbinden op Telenet Wi-Free

Met Ubiquiti verbinden op Telenet Wi-Free

Verbinden met Telenet WiFree met een Ubiquiti Nanostation M5 of een Nanobeam M5 leek niet meer te werken. Doch na lang proberen heb ik deze terug aan de praat gekregen. Ik heb het je gemakkelijk gemaakt en een video tutorial gemaakt hoe je alle stappen moet nemen om deze configuratie tot een goed einde te brengen.
Voor alle zekerheid heb ik zelfs een firmware upgrade uitgevoerd naar de laatste nieuwe AirOS firmware. Dit omdat ik wilde controleren of het dan nog werkte ja of neen. De Telenet WiFree verbinding bleef werken na de firmware upgrade 6.3.0. De architectuur van de Powerbeam is (XW). Het verschil tussen de XW en XM is dat XW een nieuwere hardware structuur heeft. Ik ben dan ook zeer tevreden dat ik dit met jullie kan delen want ik kreeg veel emails binnen dat het niet meer lukte.

Telenet WiFree verbinding

Hoe is deze configuratie tot stand gebracht

Als ik een Telenet WiFree verbinding wilde maken kon ik bij het scannen naar de Telenet WiFree accespoints niets aanvinken. Dit is op de video zeer goed te zien. Ik heb dan besloten om manueel de SSID in het vakje te plakken. Bij de draadloze beveiliging moet je dan WPA2 EAP - TTLS - MSCHAP2. Op deze manier wordt een 802.1X verificatie naar de Telenet WiFree radius-server gestuurt om je te kunnen identificeren. Opgelet selecteer transparante bridge om te verbinden met Telenet WiFree.

In deze video is alles mooi te volgen wat je moet gaan doen om te verbinden. En ik denk dat je deze configuratie ook kan gaan gebruiken om in te loggen op andere hotspots en dergelijke meer. Dan moet je wel de draadloze beveiliging gaan wijzigen. Maar dit is vanzelfsprekend. Hou wel rekening met de wetgeving en zorg ervoor dat het signaal niet te veel is om schade aan beide wifi radios te voorkomen. Het is niet de bedoeling om een signaal te gaan overmoduleren.

Steun WirelessInfo.be

Doneer een kleine bijdrage om de kosten van de website te helpen dragen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.