Deel dit onderwerp alstublieft!

ubiquiti airos firmware upgrade

Ubiquiti AirOS firmware upgrade, waarom?

Ubiquiti AirOs firmware upgrade hoe moet je dit vervolgens aanpakken? Of het nu gaat over de Ubiquiti Nanostation, Nanobeampowerbeam of Bullet enz.

Het is  echter aangewezen dat je de firmware upgrades uitvoert op je UBNT accespoint. Een firmware upgrade zorgt er vervolgens voor dat bugs, beveiligingslekken en dergelijke meer bijgewerkt worden.

Maar dit is vervolgens nog niet alles. Door firmware updates blijf je in orde met de Europese wetgeving die de fabrikanten zoals UBNT moeten naleven.

Bijvoorbeeld: DFS is nu verplicht geworden op de 5 GHz. frequentie. Ubiquiti heeft dit moeten aanpassen in hun firmware omdat deze vervolgens niet meer mogen uitgeschakeld worden.

Schenk aandacht aan de firmware upgrade van je accespoint!

In vele gevallen kopen de mensen vervolgens een accespoint en sluiten die aan op hun netwerk. Niet alleen de Ubiquiti accespoints hebben een firmware upgrade nodig maar ieder netwerk toestel.

Ook andere merken doen vervolgens onderzoek naar fouten in de firmware. Eens een fout of dergelijke meer gevonden zullen ook zij de firmware aanpassen.
 
Dus schenk aandacht aan firmware upgrades en ga af en toe eens kijken naar UBNT om de nieuwere versies te ontdekken.
 
Opgelet er zijn twee soorten firmware naargelang de gebruikte hardware. Namelijk de xm en xw versies maar ik laat je zien waar je dit kan vinden.

Voor de mensen die graag de tutorial op video zien. Klik op de video hierboven en zie hoe je een firmware update uitvoert.

Ubiquiti AirOS firmware upgrade in de prak​tijk

ubiquiti airos firmware upgrade
 1. Eens ingelogd op het accespoint klik op het tabblad "System". Daar zie je alvast de firmware versie staan.
 2. Ik neem aan dat je via de bovenstaande link de juiste firmware hebt gedownload. Klik vervolgens op "Bladeren".
ubiquiti airos firmware upgrade
 1. Eens je de firmware hebt gevonden, in windows is dit meestal de download map klik je op "Upload".
ubiquiti airos firmware upgrade
 1. Er veschijnt een venster met de boodschap dat de firmware wordt geupload. Dit duurt niet zo lang.
ubiquiti airos firmware upgrade
 1. Na de succesvolle upload kan je klikken op "Update".
ubiquiti airos firmware upgrade
 1. Eens de upgrade is gestart onderbreek deze procedure NIET en wacht geduldig af totdat er terug een venster tevoorschijn komt.
  Log terug in zoals gewoonlijk.
ubiquiti airos firmware upgrade
 1. Er verschijnt terug een venster maar negeer deze boodschap. Dit krijg je steeds te zien omdat het certificaat door Ubiquiti is aangemaakt.
  Wil je deze boodschap niet meer zien zal je zelf een certificaat moeten aanmaken en ondertekenen, maar daar is geld mee gemoeid.
ubiquiti airos firmware upgrade

Zo, de firmware upgrade is vervolgens met succes uitgevoerd. Controleer vervolgens regelmatig op nieuwe firmware want door middel van deze upgrades wordt je zodoende beschermt.
En heb je bijgevolg altijd de nieuwste verbeteringen. Mocht er vervolgens iets misgaan sla dan niet in paniek want er is nog een plan B

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.