Deel dit onderwerp alstublieft!

wifi signaal versterken op camping

wifi signaal versterken op de camping is niet zo eenvoudig als men denkt. Dit omdat steeds meer en meer mensen gebruik maken van de camping hotspot.
Juist daardoor ontstaat er veel storingen in de omgeving die het verbinden met de camping hotspot moeilijker en soms onmogelijk maakt.

Daarom maken veel mensen een verkeerde keuze bij het aankopen van een wifi antenne met spijtig genoeg een teleurstelling als gevolg.
Ik kan je al één gouden regel verklappen, koop geen goedkope oplossing door iets van 25 tot 35€ aan te kopen. Veel webwinkels presenteren zulke rondom gevoelige antennes die je kan gaan aansluiten op een USB poort of op een netwerkkabel. Laat je niet vangen aan dergelijke prullen dit is een verloren aankoop.
  
Ik schrijf speciaal dit artikel om de mensen wat duidelijk te maken wat de werkelijke problemen zijn en wat ze nodig hebben om op een goede manier het wifi signaal te versterken. Wat zijn de problemen op de camping en het bijzonderste: hoe los je deze problemen op.

In dit artikel spreek ik niet over "koop een goedkope kleine wifi antenne die wonderen doet" Maar in dit artikel bespreek ik één van de beste oplossingen.
Lees dit artikel grondig door en dan zal je weten dat wifi signaal versterken op de camping niet zo eenvoudig is zoals veel winkels willen doen uitschijnen.   

Waarom zijn de meeste winkels verkeerd betreft wifi versterking?

Veel winkels of web shops bieden rondstralende antennes aan wat totaal nutteloos is op de camping.

Een rondstralende antenne ontvangt en zend zoals de naam laat vermoeden rondom zich met het wettelijke100 mwatt zendvermogen. 
De beperkte 100 milliwatt zendkracht bij een rondstralende antenne
word rondom verdeeld en verliest heel veel power.
Die moet vervolgens richting van de camping hotspot stralen en niet bij je geburen.

De perfecte oplossing koop een richtantenne om storingen te minimaliseren en je wifi link te maximaliseren
 
Wifi signaal versterken op de camping heeft een perfecte oplossing, ook al is dit niet de goedkoopste. Het is wel de beste oplossing voor vele gevallen.

Om de hotspot van de camping goed te bereiken is een antenne nodig die in één richting straalt en ontvangt. In dit geval is die richting de camping hotspot.
Een richtantenne bundelt al het vermogen  naar 1 punt en zend deze in één bepaalde richting namelijk de camping hotspot.


Zo bekom je een betere link en zal de zend/ontvangst veel krachtiger zijn dan een rondstraal antenne.  Hier wordt het onderwerp wifi signaal versterken op de camping ontrafeld. Wifi signaal versterken op de camping zal duidelijker worden door deze blogpost door te nemen en de video te bekijken wat je precies moet doen.  

wifi op de camping

Ter illustratie brandweermannen en de manier van blussen kan je veel vertellen hoe een antenne werktBrandweermannen die een brandend gebouw moeten blussen. Redeneer met me mee hoe de brand effectief wordt bestrijd.
Ik neem toch aan dat je begrijpt dat de brandweermannen in de richting van het brandend gebouw moet spuiten en niet rondom hen.

Het heeft ook geen zin om achter hen te spuiten, dit heeft totaal geen zin en het blussen mist het doel, namelijk het blussen van de brandhaard.
Een waterstraal die gericht is naar het brandend gebouw is doeltreffend en zal zodoende de brand blussen. Als je deze illustratie doortrekt naar de antenne.

Een richtantenne zal geen brand blussen maar de radiogolven worden juist zoals het water van de brandweermannen gebundeld naar de camping hotspot.
Dit is nu juist wat je moet bereiken als je een goede wifi link wilt realiseren naar de camping hotspot.  Een gebundelde radio verbinding naar de camping hotspot.

Je blust toch ook geen brand met een fontein? Want daarmee kan je het gedragspatroon van de radiogolven vergelijken uitgestraald door een rondstralende antenne. Neen als je de brand wil blussen moet je gerichter te werk gaan. Dus heb je bij een goede wifi link een richt antenne nodig.

wifi signaal versterken op de camping
Een richtantenne bundelt al zijn stralen naar 1 kant en zend deze in één bepaalde richting uit, in dit onderwerp richting de camping hotspot.

Dit is precies hetzelfde met een wifi richt antenneDe radio golven worden krachtig naar één richting gestuurd richting de camping hotspot en dat is de doeltreffende oplossing voor een goede wifi ontvangst op de camping. Wifi signaal versterken op de camping is weten wat je doet en hoe het moet. En sorry dat ik dit moet zeggen maar goedkoop is het echt niet.


Wat zijn de factoren die het moeilijk maken om een goede wifi op de camping te hebben? 

Infrastructuur van de camping uitbaters laten soms de wensen over

Veel camping uitbaters hechten niet veel belang aan de wifi infrastructuur omdat ze de kennis niet bezitten en het is duur om overal wifi dekking te voorzien.
Doch mochten de camping uitbaters meerdere en goed geografisch verdeelde accespoints plaatsen zouden de kampeerders veel minder last hebben met verbinden.

Neem de camping beheerders dit niet kwalijk want degelijke infrastructuur voor professioneel gebruik is zeer duur. 
Er moet dus een oplossing worden gezocht bij de kampeerders zelf. Een wifi signaal versterken op de camping moet dus op een andere manier gebeuren.

Doch dit lukt niet bij iedere hotspot, spijtig genoeg kan ik niet voorspellen welke het wel of niet zullen doen. Dit hangt sterk af van de wifi infrastructuur op de camping.

Campings hebben veel obstakels voor wifi stralen zoals bomen en gebouwen

Een camping terrein is meestal één brok mooie natuur met bomen en deze slorpen wifi stralen op. Dit kan leiden tot een slecht signaal op de camping.
Is de camping hotspot niet direct zichtbaar door de cliënt antenne, uw antenne met andere woorden dan kan dat serieuze gevolgen hebben voor je wifi link.

Ook gebouwen en dergelijke meer vormen een hinderpaal voor de rechtlijnige radiogolven. Die kunnen niet door obstakels heen met alle gevolgen die je waarschijnlijk al hebt meegemaakt. Welke de obstakels zijn kan je hier bekijken op mijn blog met als titel: Wat zijn de vijanden van wifi.

Wil je goede wifi link op de camping hotspot realiseren moet zowel de hotspot en de cliënt antenne elkaar kunnen zien. Dit zijn allemaal factoren die meespelen om wifi signalen op de camping goed te kunnen ontvangen. En vergeet ook niet dat jou antenne de signalen goed moet kunnen doorsturen naar de camping hotspot.
Wederzijdse goed communicatie is een noodzaak om een goede wifi verbinding op te bouwen. 

Veel camping gasten maken gebruik van verkeerde wifi infrastructuur en storen elkaar op de camping

  
Veel camping gasten zitten dicht bij elkaar en aangezien iedereen gehecht is aan internet heeft iedereen een wifi antenne gericht naar het acces point.
Meestal gebruiken deze rondstralende antennes en dit is een afrader. Waarom?

Omdat deze antennes meer storingen veroorzaken in de omgeving doordat deze radiogolven rondom de antenne gaat gaan uitzenden en gaat ontvangen.
Dit resulteert in twee nadelen, de radiogolven bereiken met moeite de camping hotspot, en de rondstraal antenne of anders genaamd de omnidirectionele antenne vangt ook veel storingen op. Daar wringt het schoentje bij ieder verkeerd gekozen antenne. 

Een rondom gevoelige wifi antenne hoort niet thuis op een camping. De radio signalen stralen rondom en verstoren op deze manier de buurt. En daar komt nog bij dat het signaal die ze willen gaan opvangen van de camping hotspot niet goed wordt bereikt. Lees dit artikel zeker verder en kom te weten hoe dit komt.

Veel mensen denken met een groot uitgangsvermogen een betere wifi link te behalen maar niets is minder waar

Veel mensen zijn van mening: "hoe sterker het zendvermogen hoe beter" en komen naar de camping met zware wifi infrastructuur die de andere wifi signalen wegduwt en met als gevolg dat ze andere camping bezoekers gaan storen. Doch deze mensen beseffen niet dat de camping hotspot niet zo'n groot vermogen heeft.

Dit heeft als gevolg dat de infrastructuur van de camping bezoeker wel een sterk signaal zend, maar de ontvangst is veel minder doordat de camping hotspot niet zo krachtig is. Een hoog vermogen aan één zijde heeft dus geen enkele zin. En veel mensen begrijpen dit niet. Wil je meer weten over de wifi wetgeving lees dit onderwerp.

Veel mensen gebruiken antennes met een te brede stralingshoek of zelfs rondstraal antennes.

Paneel antennes en omnidirectionele antennes zijn echt uitgesloten wil je goede wifi op de camping hebben, je moet je antenne kunnen richten op de
camping hotspot en niet bij je geburen. Kortom wifi signaal versterken op de camping moet met de nodige kennis gebeuren.

wifi signaal versterken

Wat is nu de positieve instelling om wifi op de camping te gebruiken?

Ik ga eerst en vooral  beginnen met een belangrijke tip.
Vooraleer je de camping reserveert kan je vragen met welke frequentie de hotspot uitzend.

Op deze manier weet je welk toestel je moet aankopen
Een 2.4 GHz B/G/N cliënt toestel of een 5 GHz A/N/AC

Neem dit van me aan gebruik steeds de 20 MHz. bandbreedte.
Geen ac toestanden want op een camping heeft dat echt geen zin.

Op die manier blijft uw wifi verbinding stabiel en je geburen kampeerders zijn dan ook tevreden.

Iedereen kan beter antennes aankopen die volgens de wet kunnen worden ingesteld. Doch de mensen hebben daar een verkeerde mening over.

Koop daarentegen een antenne aan met een zeer kleine openingshoek. Een goed voorbeeld is de Ubiquiti Nanobeam 300 M5 als je op de 5 GHz. kunt verbinden.
 
Wat wordt daardoor bekomen?
Dat je een smaller maar krachtiger signaal naar het acces point stuurt ook al ben je wettelijk in orde. 

Probeer vervolgens je wifi antenne zo te plaatsen dat de antenne de camping hotspot kan zien, dit is een zeer belangrijke factor.
Dit verbeterd aanzienlijk de prestaties van je draadloze link.

Koop een antenne waar je de ack-timing kan instellen. Ack-timing is zeer belangrijk bij wifi linken met een afstand van 500 meter en meer.

Veel winkels en web shops hebben het daar niet over, doch is dit zeer belangrijk om een stabiele wifi link op te bouwen. 

Bedenk een hotspot antenne is altijd verticaal gepolariseerd zoals alle gebruikelijke wifi antennes.

Een voorbeeld van een wifi antenne voor een niet dicht bevolkte camping

Deze antenne is minder geschikt voor  dicht bevolkte campings.
De stralingshoek van 50 graden is hier de boosdoener omdat die in de eerste plaats veel storingen ontvangt maar zorgt ook dat je buren last ondervinden.

Hier heb je een oplossing voor en deze gaan we eens onder de loep nemen. 
Hoe verbind je met de hotspot op de camping zal in dit artikel duidelijk worden gemaakt. 

De caravan is uitgerust met een Ubiquiti Nanostation loco M2 omdat het daar rustig is. Deze werkt op de 2.4 GHz. Maar je hebt deze ook op de 5 GHz frequentie.
Welke uitvoering je moet gaan kopen hangt af van de uitgestraalde frequentie van de camping hotspot. Navragen aan de camping uitbater is aangeraden.

Gedenk wel dat dit voorbeeld is bedoeld voor gebieden waar weinig volk is. De oplossing voor dichtbevolkte campings volgt later.
Op deze cliënt zit alles wat je nodig hebt om volgens de wetgeving in orde te zijn en de zo belangrijke ack-timing die je wifi link stabiel maakt.

wifi signaal versterken

Binnenin de caravan is alles mooi gemonteerd en klaar om gebruikt te worden. Deze persoon heeft dit netjes afgewerkt.
Het zwarte bakje rechts met de rode stip is de PoE voeding, die stuurt via de netwerkkabel stroom van 24 volt naar het Ubiquiti Nanostation.

Dit is zeer gemakkelijk want met 1 kabel heb je voldoende om naar buiten te gaan de en de Nanostation van stroom te voorzien. Het data verkeer wordt door dezelfde netwerkkabel naar binnen gebracht. Ik dank ook de persoon die mijn raad heeft opgevolgd en de foto's heeft doorgestuurd als illustratie.

Voor in de caravan heb je ruime keuze aan accespoints maar mijn voorkeur gaat uit naar Mikrotik.

Mijn voorkeur is de Mikrotik hAP ac die zowel de 2.4 GHz. als 5 GHz. heeft. En deze zijn zo veelzijdig in te stellen dat je alle kanten uit kan. 
Je kan zowel de 4 overige poorten gebruiken en de draadloze wifi radio's en dit maakt dit toestel tot een universele inzetbare draadloze router.

Zie de video om de volledige configuratie te zien. Deze is niet zo goedkoop maar doet zijn werk zoals het hoort.   

Een zeer goede oplossing voor een dichter bevolkte camping is deze 30 cm schotel die buiten wordt geplaatst

wifi signaal versterken op de camping

De Ubiquiti Nanobeam M5 300 is een 5 GHz CPE met een stralingshoek van 8 graden. De schotel is van ijzer waardoor deze zeer weinig storingen opvangt.
​Met zijn kleine stralingshoek van 8 graden maakt dat deze schotel zeer geschikt is voor dicht bevolkte campings.

Deze kan uiteraard ook worden gebruikt bij minder bevolkte campings. Dit is de ideale oplossing indien je kampt met een slecht wifi signaal op de camping.
Vele factoren van de camping hotspot hangt ook af van de wifi infrastructuur die de camping uitbater gebruikt. Vraag dan zeker eens aan de camping uitbater wat de eigenschappen zijn van de camping hotspot. 

Vragen zoals: Welke frequenties en protocollen ondersteund het accespoint , kan men gebruik maken van een draadloze bridge enz. Deze vragen zijn niet overbodig.

wifi op de camping

Deze drie toestellen zijn de sleutel tot een goede wifi uitrusting voor de camping. Namelijk een goede richtantenne (de schotel) die naar de camping hotspot moet gericht worden. Een Mikrotik router zoals de hAP ac RB962UiGS-5HacT2HnT en een voeding van Mean well model AD-50B.

Let op bij de Mean well voedingen er zijn valse op de markt verkrijgbaar waarvan de kwaliteit zeer slecht is deze gaan vlug stuk en zijn niet zo goed beveiligd.
In de plaats van de Mikrotik router kan je een andere router gebruiken die je gewoon kan aankopen in een webwinkel of een andere winkel.

RAADGEVINGEN: Vraag aan de camping uitbaters of deze een bridge systeem zoals deze toestaat. Uit veiligheidsoverwegingen zijn de moderne hotspots niet gediend met deze configuratie. Maar indien de camping uitbater geen meerdere accespoints wil of kan plaatsen is dit de enige oplossing om betere wifi verbindingen te realiseren. 

Help Wirelessinfo.be en stort een kleine bijdrage

Deze bijdrage zal worden gebruikt om de kosten van het uitbaten van deze website te ondersteunen.

Een voorbeeld van een niet dicht bevolkte camping