Deel dit onderwerp alstublieft!

Mikrotik mAP 2nD aankopen

Wil je een Mikrotik mAP 2nD aankopen? Dan moet je deze blogpost zeker eens doornemen. Ik heb de Mikrotik mAP 2nD aangekocht om het toestel te testen.
Laat ik het nu al verklappen dat dit toestel wel eens het nieuwe Zwitsers zakmes is geworden dat Mikrotik heeft gefabriceerd. Een klein toestel met veel mogelijkheden. Kostprijs is bij Dectdirect.nl juist geen 50€, maar is zijn geld meer dan waardig. Niet klein en fijn maar klein, krachtig en veelzijdig in gebruik. 

Mikrotik mAP2nD aankopen

Ik heb lang getwijfeld of ik de Mikrotik mAP2nD zou aankopen. Dit met in gedacht het is te klein en zal niet veel aankunnen. Doch niets is minder waar. Het lijkt wel of de Mikrotik mAP2nD het Zwitsers zakmes van Mikrotik is. Het bevat ook het volledige RouterOS systeem en dit met een licentie 4. Alles wat een grotere Mikrotik router kan doet deze Mikrotik mAP2nD ook. Maar daarvoor is dit toestel niet voor gemaakt. Het bied vele oplossing op netwerk en draadloos vlak.
Wil je de Mikrotik mAP2nD aankopen kan ik je zeggen dat je vrij verrast zal zijn. Maar lees deze blogpost verder en kom meer te weten over dit toestel.

Wat zijn de speciale eigenschappen van de Mikrotik mAP2nD

De Mikrotik mAP2nD aankopen is na het lezen van deze blogpost stukken gemakkelijker. Omdat ik de eigenschappen ga ophelderen van dit toestel.
Dit Mikrotik Zwitsers zakmes is op drie manieren van stroom te voorzien. Dit via de traditionele manier met de bijgeleverde 24 volt voeding, via power over ethernet op ether1 en via de micro USB poort type AB. Daarbij komt nog dat ether2 beschikt over power over ethernet out. Daarvoor moet je wel de standaard voeding of een zwaardere voeding gebruiken. De power over ethernet spanning is afhankelijk van de aangesloten voeding op de Mikrotik mAP2nD.
Dit zorgt ervoor dat deze zeer universeel kan worden ingezet. De Mikrotik mAP 2nD aankopen is zeker geen miskoop integendeel.

De Mikrotik mAP2nD is uitgerust met RouterOS licentie 4

Zwitsers zakmes

Zoals je ziet is RouterOS volledig aanwezig op de Mikrotik mAP2nD. Natuurlijk is deze niet gemaakt om veel firewalls en mangel rules aan te kunnen. Dit laat je beter aan zijn grotere broers over. Doch als mobiele oplossing is deze zeer geschikt. Je kan deze gaan gebruiken als hulpmiddel om op het internet te verbinden met een 3/4 G USB-stick. Deze configuratie laat ik je zeker zien in deze blogpost. Wil je ook een grotere router aankopen kan je eerst deze blogpost lezen en dan uw besluit nemen.
Deze Mikrotik mAP2nD aankopen zal al een stuk helderder zijn voor je om je besluit te nemen. De toepassingen zijn veelzijdig en toepasbaar.

Waardoor kan je de Mikrotik mAP 2nD aankopen en waarvoor kan je deze gebruiken?

In feite zijn de toepassingen zo uiteenlopend dat je eigen fantasie de grens wordt. Je kan deze Mikrotik mAP2nD aankopen indien je een vrachtwagen bestuurder bent.
Indien je veel op verplaatsing moet gaan werken met je laptop. Of als je op vakantie bent en op je thuisnetwerk wil gaan inloggen om daar de foto's te uploaden.
De toepassingen zijn legio. Ik plaats hier wat video tutorials die ik ga aanmaken om dit toestel te demonstreren en je aan te leren hoe je deze kan gebruiken.
Indien je vragen of ideeën hebt mag je me gerust contacteren via email. De eerste video die ik heb aangemaakt is het kennis maken met deze Mikrotik router als universele tool. Ik probeer later ook een OVPN-cliënt te configureren en plaats dat later op deze blogpost. Schrijf je in op de nieuwsbrief, klik op de link bovenaan.

Mikrotik mAP 2nD aankopen

Mikrotik mAP 2nD aankopen? Maak kennis met dit Mikrotik toestel 

mAP2nD inloggen met Winbox, accespoint configureren en beveiligen met paswoord

In de eerste plaats wil ik je tonen hoe je moet gaan inloggen op de Mikrotik mAP2nD. En dit door Mikrotik Winbox te downloaden en te gebruiken. Bij de door Mikrotik meegeleverde configuratie is er een accespoint gedeeltelijk geconfigureerd. Dit leer je hier stap voor stap bij te werken en te beveiligen met een WPA2 sleutel.
Verder geef ik aandacht aan het beveiligen van dit Mikrotik Zwitsers zakmes door middel van een paswoord. Kortom de basis configuratie bij de aanschaf van deze Mikrotik router.

Mikrotik basis configuratie | Wat doet een router in je netwerk

In deze video toon ik de stappen om een router te configureren. Op deze manier kan je zien welke functie die heeft in een thuis netwerk. Let wel op dat de firewall-rules hier niet worden besproken om de configuratie zo eenvoudig mogelijk te houden. Deze uiteenzetting is aangemaakt op aanvraag van iemand die zich afvroeg hoe hij met zijn computer het internet op kan. Hopelijk wordt het met deze video wat duidelijker. 

Mikrotik mAP 2nD 4G mobiel netwerk oplossing

In de eerste configuratie van de Mikrotik mAP 2nD kan je zien hoe je een Huawei 4G USB-stick kan gebruiken voor mobiel internet. Dit heeft als voordeel dat je normaal gezien bijna overal kan gaan verbinden. Ook al is er geen enkel accespoint in de buurt. Dan is de Mikrotik mAP 2nD aankopen een optie.

Vrachtwagen bestuurders of mensen die veel de baan op moeten kunnen daar goed gebruik van maken. In de onderstaande video laat ik je de configuratie zien.
De 4G USB-stick is het model E3372. Ik heb op een andere Mikrotik router ook nog een andere toepassing geconfigureerd. Deze kan je hier bekijken.

Vergeet zeker niet je router te beveiligen zodat je geen slachtoffer wordt van kwaadwillige mensen. Ook heb ik hier een volledige uiteenzetting van gemaakt

Gebruik de Mikrotik mAP2nD als kleine netwerk monitor

De led lichten kunnen ons helpen indien je deze aanstuurt met Mikrotik Netwatch. Indien er een internet verbinding is branden deze lichtjes niet. Als het internet of bijvoorbeeld uw website offline is kan je dit in één oogwenk zien. Netwatch maakt gebruik van het ping programma die controleert of een host online is. Dit door middel van het ICMP protocol. Ping zend een echo request pakket naar een host. De host beantwoord deze request met een echo reply. Als het antwoord terug terecht komt bij de verzender is de host online. Dit is uiteraard een toepassing voor het thuisnetwerk, als je een echte netwerk monitor wilt zal je het met NagiosIcinga of Hostmonitor moeten doen. Maar wil je bij Mikrotik blijven is the Dude misschien de ideale oplossing en totaal gratis te gebruiken.  

Thuis werken en veilig werken met een VPN-cliënt op de wAP2nD

Er zijn meerdere VPN technieken maar ik neem hier een keuze dat niet te zwaar is voor deze router. Mijn keuze gaat uit naar een SSTP wat staat voor Secure Socket Tunneling Protocol. Of een OVPN verbinding door middel van een site to site configuratie. De OVPN cliënt wordt de Mikrotik mAP2nD. Wil je op reis je foto's gaan uploaden naar je thuis netwerk op je NAS? Dan is dat ook de oplossing zonder pottenkijkers wat jij op het netwerk uitvoert. Voor thuis werken via VPN is het Mikrotik's Zwitsers zakmes een groot hulpmiddel.

Maak de nodige certificaten aan om een VPN op te bouwen

Als voorbereiding om een SSTP-VPN en OVPN configuratie aan te maken toon ik je hoe je de certificaten moet gaan aanmaken. Weet eerst en vooral dat de tijd en datum goed ingesteld hoeft te worden. En dit vooraleer je de certificaten aanmaakt op de SSTP of OVPN server. Deze certificaten kunnen op elke Mikrotik router worden gebruikt. Denk eraan dat je de myca.key nooit op de cliënt mag importeren om misbruik van de certificaten te voorkomen.
Wat zie je hier op deze video. Het aanmaken van de certificaten, het ondertekenen met de Certificate Autority (CA) en het trusted maken van de certificaten.
Je ziet ook hoe je deze kan exporteren op de SSTP of OVPN-server en daarna kan importeren in de SSTP of OVPN-server dus in dit geval de Mikrotik mAP2nD. 
Deze onderstaande video gidst je stap voor stap bij het aanmaken bij deze certificaten. Dit is alvast een eerste stap naar een veilige VPN-configuratie.
Wil je ook je Mikrotik router beveiligen? Dit kan je hier lezen.

Configureer een Site to Site SSTP-VPN en gebruik de Mikrotik mAP2nD als SSTP-cliënt

Een zeer mooie aanwinst is dat je de mAP2nD ook kan gebruiken als SSTP-cliënt. Dit draagt ertoe bij dat je waar je ook bent in een veilige internet omgeving kan surfen.
Of zelfs verbinden met je thuisnetwerk om foto's te uploaden naar je NAS bij je thuis. Dit heeft wel als voordeel dat je data die je verstuurt of opvraagt niet kan gezien worden. Omdat deze geheel versleuteld worden verzonden binnen de VPN-tunnel. Een belangrijk nadeel van deze SSTP-VPN is dat je over een grote bandbreedte moet beschikken of je krijgt te maken met het fenomeen "het TCP-meltdown". Meer weten hierover lees dit hier (Engels). Een Mikrotik mAP 2nD aankopen is eigenlijk geen weggesmeten geld.

Configureer een Site to Site OVPN en gebruik de Mikrotik mAP2nD als OVPN-cliënt

Een zeer gekende vorm van een VPN-verbinding is OVPN. Doch er zijn er maar weinigen die deze configuratie tot een goed einde kunnen brengen. Waarom? je moet eerst certificaten aanmaken en dan de certificaten zoals in dit voorbeeld in de mAP2nD importeren. En dan moet je de configuratie nog aanmaken.
Laat je niet afschrikken want ik neem hier samen met je door wat je stap voor stap moet doen. Of je nu een VPN voor thuiswerk gebruikt of het beschermen van je gegevens als je met een hotspot bent verbonden. Met een VPN ben je altijd veiliger omdat je gegevens niet kunnen worden uitgelezen binnen het internet.
In het volgend onderwerp behandel ik de draadloze instellingen van het Mikrotik Zwitsers zakmes.

Verbind met TelenetWiFree met de mAP 2nD

Ik heb een configuratie gemaakt om met Telenet WiFree te kunnen verbinden met de mAP 2nD. Dit door gebruik te maken van een virtueel accespoint. Indien je op een andere locatie bent is dit wel goed meegenomen als er een Telenet WiFree accespoint aanwezig is. Als je verbinding maakt en je zet op een ander moment de mAP zonder stroom zal je de DHCP-cliënt terug moeten configureren omdat je hoogst waarschijnlijk een ander IP-adres zal verkrijgen. Ik wens je alvast veel succes toe.
Een uitgebreidere versie hoe te verbinden met Telenet WiFree zie je hier

Steun WirelessInfo.be

Help de kosten te dragen om deze website online te houden.
Op deze manier kan deze blijven bestaan en kunnen waardevolle tutorials worden gemaakt.

Om deze tutorials te kunnen aanmaken moet ik hardware aankopen.
Plugins moeten jaarlijks betaald worden.
Vergeet de hosting niet.

Insert Video
Please follow and like us:
Pin Share

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.