rb411-ar inbouwen

RB411-ar inbouwen in 23 dBi antenne 

rb411-ar

Dit is de 23 dBi paneel antenne met een ingebouwde behuizing. één nadeel is dat er maar 1 chain radio in kan gebouwd  worden maar voor het lichte werk is dat meer dan voldoende. De paneel antenne is de uplink antenne op 5 GHz.
Er komt nog een extra 5 GHz radio in het routerboard. 

rb411-ar

Het Routerboard RB411-AR is ontworpen met het oog in omvang en low cost. Dit kleine apparaat past perfect in kleine CPE-apparaten en verzorgt zelfs uw draadloze back-uplink. De krachtige Atheros CPU geeft de mogelijkheid om dit alles en meer te doen. Het Routerboard heeft het krachtig RouterOs onboard dat van deze router een krachtig systeem maakt. Mogelijkheden genoeg met het volledige Mikrotik besturingssysteem waardoor je een geavanceerde router, firewall of bandbreedtemanager maakt.
Dit routerboard is geschikt voor op campings te gebruiken maar niet voor heel zwaar werk. Met het weinig opslaggeheugen en CPU kan deze geen zwaar werk aan.

rb411-ar

Dit is de extra radiokaart die ik ga gebruiken om een uplink te voorzien op 5 Ghz. Deze wordt gekoppeld aan de paneel antenne.

rb411-ar

Vooraleer ik het routerboard in de behuizing bouw test ik deze eerst uit om er zeker van te zijn dat alles goed is. ik wil de behuizing geen twee keer openen want er zijn nogal vijsjes die je moet losdraaien.
Alles is in orde, ik ga over tot het inbouwen van het routerboard. 

rb411-ar

Ik maak alle vijsjes los om de behuizing te openen, de bovenste zijn voor de beugel op vast te zetten om de antenne in de mast te hangen.

rb411-ar

Ik open het deksel, in het midden zie je de antenne sma connector.
Het spijtige is dat we de mimo hier niet kunnen gebruiken omdat er maar een antenne connector is, maar ondertussen bestaan er missschien wel antennes met twee connectors om mimo techniek te verkrijgen. 

rb411-ar

De sma connector op de antenne dichter bekeken.

rb411-ar

Dit is het kabeltje die de antenne zal verbinden met de radio kaart.
Deze worden pigtails genoemd.

rb411-ar

Dit zijn zelfklevende montage voetjes om het routerboard vast te kleven.

rb411-ar

Ik klik de voetjes vast op het rb411-ar, de vlakjes zijn zelfklevend en kunnen gemakkelijk op de behuizing worden vastgezet.
Opgelet! ontvet eerst het oppervlak waar de voetjes moeten worden geplaatst.

rb411-ar

Ik duw voorzichtig het rb411-ar op de behuizing, ik kijk waar ik het routerboard mag vastmaken want de antenne connector kan bij verkeerd plaatsen op de printplaat drukken.

rb411-ar

Hier zie je de rj-45 connector die in de behuizing past door middel van schroefdraad.
Draai deze niet te hard aan want de schroefdraad breekt gemakkelijk af en nadien kan je de connector niet
goed meer vastzetten. 

rb411-ar

Hier zie je de twee gaten met schroefdraad. één voor de rj45 connector
één voor de mmcx connector.

rb411-ar

De rj45 verbinding word gemaakt en eveneens de pigtail van MMCX naar N-female.

rb411-ar

Ik verbind nu ook de haakse sma op de 5 ghz antenne en plug deze op de ingeplugde wifi-kaart.

rb411-ar

De verbindingen zijn gemaakt, ik kan vervolgens de behuizing terug sluiten en dichtmaken met de vijsjes, Ik moet wel rekening houden met de horizontale en verticale polarisatie.

rb411-ar

Bij Wifi word alles verticaal gepolariseerd.

rb411-ar

De vijsjes goed overhoeks vastdraaien maar zet niet al te veel spanning op of de schroefdraad gaat kapot bijgevolg kan de behuizing niet waterdicht worden afgesloten.

rb411-ar

Conclusie
rb411-ar is een kleine router met vele mogelijkheden. Ten slotte 
zie het resultaat proper en praktisch. Echter is de n-connector in dit voorbeeld bovenaan geplaatst om direct een antenne te kunnen opschroeven.