Deel dit onderwerp alstublieft!

Wifi repeater

Wifi repeater ook range extender genaamd bespreking en configuratie

Een Wifi repeater, ook wel bekent onder de naam range extender, kan een oplossing bieden indien je meer Wifi dekking wil creëren in je huis. Je blijft daardoor wettelijk in orde en je bent geholpen om een betere dekking te bekomen van je Wifi signaal. Maar indien je een goedkope repeater aankoopt dan kan je bedrogen uitkomen. Hoe dit komt leg ik verder in deze blogpost uit. Maar je vraagt je misschien af: wat is en doet een Wifi repeater nu eigenlijk.

Wat is en doet een Wifi repeater 

Een Wifi repeater ontvangt het Wifi-signaal en de data van het accespoint, en zend deze data terug uit. Dit vergroot je Wifi dekking in het huis. Daarom wordt de repeater ook weleens een range extender of Wifi booster genaamd. De naam zegt het al de repeater herhaalt wat het accespoint uitzendt. 
Doch bij goedkope repeaters kan dat nadelig zijn voor je netwerk, omdat de snelheid van je Wifi netwerk halveert. Je kan het vergelijken met een portable, ook wel bekent onder de naam walky-talky. Als de één spreekt kan de andere niets zeggen en omgekeerd. Dit heet in het vakjargon alf f duplex communicatie. Begrijp je wat ik bedoel? Echter is dat niet altijd zo indien er gebruik wordt gemaakt van meerdere Wifi radio's in één range extender.

Een voorbeeld van een goedkope Wifi repeater

Goedkope Wifi extender

Deze goedkope range extender werkt dus half-duplex. Dit is geen probleem indien je surft op het internet en emails bekijkt, maar bij zwaarder gebruik zou je vlug de nadelen ondervinden. Ik toon hiervan de configuratie. Verder op deze uiteenzetting. Dit leunt zeer dicht bij het configureren van de full-duplex toestellen.


Goedkope Wifi boosters werken op het half-duplex systeem

Half-duplex verkeer wil simpelweg zeggen dat er niet kan gesproken en geluisterd worden tegelijkertijd. Dit is net zo bij de goedkope repeaters. Deze kunnen geen data verzenden en ontvangen tegelijkertijd. Het resultaat hiervan is, dat het Wifi netwerk in snelheid halveert. Ik leg hierop de nadruk omdat je geen miskoop zou doen. Voor te surfen of emails te bekijken is dat meer dan voldoende, doch voor gamers en streamen van films dat is een ander paar mouwen.  

Duurdere Wifi repeaters zijn full-duplex

Wifi booster

Deze modernere Wifi booster van StarTech is een full-duplex repeater die heel wat in zijn mars heeft. De Wifi repeater kan meer dan alleen maar herhalen. Hij kan fungeren als repeater, router en accespoint. Kortom, heel wat beter dan de boven vernoemde half-duplex range extender. Ik neem een screenshot zijn eigenschappen en plaats deze hier op mijn blog. Welke verschil is er nu tussen de half-duplex toestellen. De full-duplex repeaters kunnen tegelijkertijd ontvangen en zenden, zoals je telefoon bijvoorbeeld. Dit heeft een zeer groot voordeel tegenover de half-duplex toestellen. De snelheid van je netwerk is stukken beter.

StarTech AC750
Wifi booster

Beveilig de Wifi repeater zoals je accespoint

Het is vanzelfsprekend dat je dergelijke toestellen zoals je Wifi range extender even goed beveiligd dan je accespoint. Echter zie ik veel mensen die daar geen acht op slaan. Dit is een grote fout want ook de range extender kan worden gehackt. Beveilig deze dan ook met een goed wachtwoord zodat kwaadwilligen niet kunnen inloggen. Daar de extender niet werkt zonder de WPA2 sleutel in te geven van je accespoint neem ik aan dat je dit hebt gedaan.  

Controleer regelmatig op updates

Het beveiligen van de Wifi repeater is van cruciaal belang en daar hoort ook het updaten bij. Een update is zeer noodzakelijk, daar hiermee fouten en bugs worden verholpen. Stel je voor dat een hacker een zwak punt heeft gezien op je toestel met als gevolg dat hij zich een weg baant op je netwerk. Dit zou een spijtige zaak zijn indien dit kon verholpen worden met een update van je Wifi repeater. Is het niet?  Meer lezen over het beveiligen van je Wifi? Lees ook dit artikel.

Waar kan je beter op letten bij de aankoop van je Wifi repeater

Het komt weleens voor dat de Wifi extender niet compatibel is met je draadloze router. Dit komt omdat sommige accespoints in een andere taal spreken. Niet letterlijk uiteraard maar het komt wel eens voor. Om dit te voorkomen kan je een Wifi booster kopen van hetzelfde merk van je accespoint. Bij twijfel raadpleeg de verkoper. Laat me nu even een configuratie tonen van een Wifi booster.  

Bekijk de configuratie van een Wifi repeater

wifi repeater

Sluit de repeater door middel van een netwerkkabel aan op de netwerkkaart van de pc En geef de netwerkkaart een vast IP-adres.

1- Open hiervoor netwerkinstellingen en klik op "internetprotocol versie4".
2- Vul het IP-adres in zoals op de screenshot 192.168.10.10. Als Subnet masker geef je 255.255.255.0 in.
3- Klik op "ok" om te bevestigen.

Wifi booster

Open de browser en type http://192.168.10.1 in.  

1- Als "username" geef "admin" in.
2- Vervolgens geef je als "password" eveneens "admin" in.

3- Ga verder, door op Submit te klikken.

wifi repeater


1- Klik verder op "repeater".  

wifi range extender

De Wifi repeater begint te scannen naar beschikbare netwerken.

wifi booster

1- Als voorbeeld maak ik het bolletje "wirelessinfo.be zwart.
2- Vervolgens vul de WPA2 security key in van je draadloze router.
3- Klik op "apply".

wifi repeater

Zo, de range extender is geconfigureerd en is up and running.

De configuratie van uw Wifi repeater kan wat afwijken van deze, maar het principe blijft steeds dezelfde. Wil je een configuratie zien van een Mikrotik repeater. Dit kan je bekijken op mijn YouTube kanaal

Blijf op de hoogte van mijn nieuwe tutorials

YouTube

Maak een draadloos netwerk of breid uw wifi uit

Steek de draadloos-AC extender in een wandcontact om uw draadloze omgeving te configureren of te verbeteren via een van de drie te kiezen bedrijfsmodi: toegangspunt, router en repeater. 

Draadloos-AC access point- hiermee kunt u draadloze mogelijkheden toevoegen aan elke niet-draadloze router, waardoor gebruiksgemak en netwerkschaalbaarheid worden gemaximaliseerd.

Draadloze router - hiermee kunt u meerdere draadloze apparaten met elkaar verbinden en zo een privé netwerk maken, en communicatie tussen de apparaten en het internet mogelijk maken.

Draadloos-AC repeater - breidt het bereik van uw 802.11ac draadloze netwerk uit voor een grotere wifi-dekking in hun kantoor of huis. Het versterkt het signaal om dode punten te helpen elimineren en biedt een sterker signaal op plaatsen met obstakels die het draadloze bereik meestal zouden verminderen. De wifi-extender is ook neerwaarts compatibel met 802.11b/802.11g/802.11n -netwerken, zodat u hem ook kunt gebruiken met draadloze routers die aan oudere normen voldoen.

Ultrasnel AC750

Met zijn dual-band technologie biedt deze draadloze toegangspunt, router en repeater gelijktijdige 2,4 GHz  en 5 GHz verbindingen. Het biedt ultrasnelle wifi door gelijktijdige 2,4 GHz (300 Mbps) en 5 GHz (450 Mbps) verbindingen. De minder drukke 5 GHz band is ideaal voor HD-videostreamen of online gaming.

Geïntegreerde beveiliging

Voor privacy en beveiliging tegen netwerkaanvallen ondersteunt de draadloos-AC extender veel gebruikte wifi-beveiligingsprotocollen zoals WEP, WPA en WPA2.

Compacte, draagbare wandstekker

Dankzij de compacte wandstekker kunt u dit apparaat overal installeren waar een AC-contact beschikbaar is. Door zijn compacte design is dit het ideale draagbare apparaat, en de verwijderbare EU/GB/US -stekkers bieden gebruiksgemak voor onderweg.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.