Deel dit onderwerp alstublieft!

wifi beveiliging tips beveilig op de goede manier je draadloze router

Vond je dit artikel interessant? Deel deze met je vrienden en anderen alstublieft

Waar gaat dit artikel over

wifi beveiliging tips waar dien je rekening mee te houden

Wifi beveiliging tips. Deze blogpost is speciaal geschreven om de doorsnee mensen te helpen. Want wifi beveiliging is zeer belangrijk in de tijd van cybercriminaliteit.
Ik geef je daarom de boodschap: Neem de tijd om je draadloos netwerk te beveiligen. Je hoeft bovendien geen geleerde te zijn om je wifi beveiliging goed in te stellen.

Met wat kennis over wifi beveiliging zal je namelijk inzien waarom dit nodig is.  

Gedenk dat je draadloos netwerk verder reikt dan je zou denken

Een draadloos netwerk reikt verder dan je zou denken. Het signaal dat uw acces point uitzendt wordt niet beperkt door de vier muren van uw huis.
Daarom moet je erop toezien dat niemand misbruik gaat maken van je wifi netwerk. Eens een hacker is ingelogd kan hij zich een weg banen naar je interne netwerk en deze gaan misbruiken. Met deze wifi beveiliging tips zal je wifi netwerk een stuk veiliger zijn. Want wat kan er allemaal gebeuren op een niet beveiligd acces point?

wifi beveiliging

Hecht waarde aan een goede wifi beveiliging want er zijn nieuwsgierigen of kwaadwilligen in de buurt

Waarom zou je zich afvragen? Ondanks er vele krantenartikels en nieuwsberichten verschijnen over cybercriminaliteit denken veel mensen; " Dit zal me niet overkomen."
Een wifi netwerk goed beveiligen is geen overbodige luxe. En denk nu niet "ik ken daar niets van". Iedereen kan zijn wifi netwerk goed beveiligen.
Indien je dit artikel verder leest zal je leren hoe je een draadloos netwerk goed beveiligd. En dit op een simpele manier uiteengezet.
Hier alvast enkele artikels van cyberaanvallen en dergelijke meer.

Hoe kunnen hackers je rechtstreeks en onrechtstreeks schade berokkenen

Een hacker die toegang heeft tot je draadloos netwerk krijgt namelijk vrij spel. De hacker kan daardoor je slecht beveiligd wifi netwerk je dataverkeer gaan uitlezen.
Dit met de bedoeling banknummers, paswoorden en zo meer te bemachtigen. Hij kan je privéleven overhoop gooien door de privéfoto's op het internet te gooien.

Of je bestanden waaronder je dierbare foto's gaan wissen. Niet overtuigd of onder de indruk? Lees dit artikel over wifi beveiliging verder. 

Hij kan dus bijvoorbeeld de computers van een bedrijf binnendringen. En vervolgens gevoelige documenten afhalen en misbruiken.
Bovendien kunnen ze  bestanden gaan wissen en zo meer. Verder kunnen zij bestanden en foto's uploaden die malafide inhoud bevatten zoals kinderporno en dergelijke meer. En dat door middel van je eigen netwerk.

Hackers wissen hun sporen uit en jij kan vervolgens opdraaien tenzij je het tegendeel kan bewijzen

Vervolgens kunnen ze je email adres gaan misbruiken. En dit om dreigberichten, spamberichten of mensen op te lichten. Denk er aan dat dit allemaal kan gebeuren via jouw slecht beveiligd netwerk. Hackers wissen hun sporen uit en de problemen beginnen zich op te stapelen. Zo kan jij verantwoordelijk worden gesteld of vals beschuldigd worden. 

Neem de juiste stappen om je draadloos netwerk te beveiligen, pas deze wifi beveiliging tips toe.

  • Hoeveel waarde hecht ik aan een goede wifi beveiliging?
  • Waarom zou ik aandacht schenken aan een goede wifi beveiliging?
  • Welke gevaren brengt het met zich mee indien ik mijn wifi netwerk niet goed beveilig?
  • Check Badge
    Hoe pak ik het aan om mijn wifi netwerk goed te beveiligen?
  • Check Badge
    Wat zijn de zwakke schakels van wifi beveiliging?

Op al deze vragen ga ik je een antwoord geven. Zodoende ga je weten waarom en hoe je uw wifi beveiliging kan verbeteren.

Wat kunnen kwaadwilligen en cybercriminelen nog zoal uitrichten op je niet of slecht beveiligd wifi netwerk

Er kan namelijk misbruik gemaakt worden van uw internet verbinding. En dit doordat bijvoorbeeld illegale afbeeldingen kunnen geplaatst worden op het internet. En dit door middel van uw gehackte netwerk. En daar blijft het echter niet bij. De hacker kan je email gegevens en ander gevoelige data gaan buitmaken. Ik noem maar wat, je bankgegevens login gegevens en ga zo maar door.

Hackers kunnen vervolgens je computer inzetten om een botnet op te zetten. Daarmee kunnen ze vervolgens een DDOS aanval inzetten. En dit op het netwerk van bedrijven, de overheid en andere instanties.

wifi beveiliging

Hoe wordt je slachtoffer als je de wifi beveiliging niet serieus neemt

Er zijn namelijk programma's die draadloze netwerken gaan analyseren en uitlezen. Daar staat tegenover dat een goed beveiligd draadloos netwerk meer weerstand biedt aan deze programma's. Zodoende blijft je privatie, je bankkaart en je identiteit uit handen van kwaadwillige cybercriminelen. Want eens ze binnen geraken ben je de klos.

Wat zijn de gevolgen indien kwaadwilligen je draadloos netwerk misbruiken?

De politie kan direct inlichtingen gaan inwinnen bij je provider van welk IP-adres en MAC-adres dit afkomstig is. Met als resultaat, ze staan aan uw deur aan te bellen.
Kortom nu is het aan jou om het tegendeel te bewijzen zodat je niet opdraait voor de daden van de hacker .

En in dit geval is het dus zeer moeilijk te bewijzen dat jij dit niet hebt gedaan.  Gelukkig zijn er zeer ervaren deskundige speciale politie eenheden die zich daar mee bezig houden. Maar jij bent verdachte nummer één en intussen moet jij je onschuld gaan bewijzen.


Je laat je voordeur toch ook niet open staan terwijl je een dagje van huis bent? Dus de vraag "is je draadloos netwerk goed beveiligd?" is een terechte vraag.

wifi beveiliging

De tips om je draadloos wifi netwerk goed te beveiligen

Wat moet je vervolgens doen bij een nieuw aangekochte draadloze router

Verander in de eerste plaats je gebruikersnaam en paswoord. Verder kan je het standaard IP-adres wijzigen, doch deze is wel makkelijk te achterhalen.
Denk eraan dat de standaard of default fabrieksinstellingen van je draadloze router zijn gekend. Elke hacker en zelfs gewone mensen weten namelijk de standaard logins.

Gebruik nooit als gebruikersnaam root, admin en administrator. Dit zijn dus de meest gebruikte standaard inlognamen. 
Als paswoord gebruik een moeilijk te raden paswoordzin zoals: /Ik!eerMijn"R0!!terVe!lig/[email protected]
Door middel van dit paswoord zal het veel te lang duren. En dit met als gevolg dat de hacker misschien een ander slachtoffer zal zoeken.

Ga er niet van uit dat een nieuwe draadloze router is beveiligd

Wijzig zodoende ook je draadloos paswoord ook al is deze ingesteld door je internet service provider. Vervolgens gebruik steeds WPA2 PSK als versleuteling.
Deze is nog steeds het beste beveiligingsprotocol voor wifi netwerken. Ook al is WPA2 al gekraakt geweest.Door middel van een firmware update is deze fout al opgelost.

Doch men is stilaan begonnen met het uitrollen van de WPA3 beveiliging. Het grootste verschil zit hem in de aanval beveiliging. Als een hacker een paswoord aanval uitvoert bij een met WPA2 beveiligd paswoord kan de hacker zoveel als mogelijke paswoorden gaan proberen.

Daarentegen lukt dat niet bij WPA3. Dit doordat WPA3 maar één fout paswoord tolereert. Dit is dus een ferme verbetering betreft de draadloze netwerken. 

Verander regelmatig je paswoord en WPA2 sleutel voor uw veiligheid

Verander op regelmatige basis je gebruikersnaam en paswoord. Zowel je WPA2 sleutel als inloggegevens.
Mits je gebruikt maakt van een wachtwoordzin met speciale tekens erin. En vervolgens die zin één maal op de maand veranderd zit je een stuk veiliger.

Wat doen firmware upgrades en moet ik mijn draadloze router regelmatig op nieuwe firmware controleren?

Firmware is de software in je router en bestuurt je draadloze router. Doch ofschoon de router nieuw is kan dat besturingssysteem fouten bevatten.
Ook op de kwalitatieve draadloze routers kan een veiligheidslek aan het licht komen. De fabrikanten van je draadloze router doen er alles aan om veiligheidslekken en andere fouten op te lossen. 

Eens de fabrikant een veiligheidsrisico vindt wordt het besturingssysteem van je router gedeeltelijk of geheel herschreven. Na het testen stellen ze dit herschreven besturingssysteem op hun website. Dit besturingssysteem wordt ook wel de firmware genaamd. En deze wordt af en toe beschikbaar gesteld op hun website.

Je moet dus regelmatig naar nieuwe firmware gaan zien. En dit om je draadloze router veilig te houden.

Zijn oude acces points uitgerust met WEP of WPA veilig en mag ik die nog gebruiken?

Sorry maar ik zal je moeten teleurstellen. Wil je een veilig draadloos netwerk moet je WPA2 PSK gebruiken. Daar staat tegenover dat je uw oude draadloze router niet meer kan gebruiken. De oude toestellen ondersteunen nog geen WPA2 encryptie dus deze zijn daarom waardeloos en onveilig.

En dit omdat al de andere encrypties al zijn achterhaald. Kortom deze oude draadloze toestellen zijn afgeschreven en verleden tijd.

Is beveiligen op MAC-adres voldoende?

Het antwoord is NEEN, het data verkeer wordt niet versleuteld verstuurd op je netwerk. Dit wil zeggen dat iedereen met kennis van zaken uw netwerk kan gaan afluisteren. Ook kunnen hackers op een gemakkelijke manier uw acces point en computers om de tuin leiden.

Samen zowel MAC-filter als WPA2 beveiliging maken het hacken iets moeilijker. Maar er is dus meer beveiliging in de toekomst voorzien met het uitrollen van WPA3.
De vraag: Is je draadloos netwerk goed beveiligd? is bijna opgelost en daarna kan je zeggen JA.

Wat is WPS en is dit een veilige service op je draadloze router?

Moderne routers hebben de functie Wi-Fi Protected Setup WPS aan boord.
Dit is voor mensen die weinig afweten van draadloze veiligheid. Vervolgens is dit zeer gemakkelijk schakel deze uit indien deze is ingeschakeld.

Door eenvoudigweg op de WPS knop te drukken dat op de router staat en op de  WPS knop van de client delen deze (onderling) de WPA2- sleutel uit.
Daardoor kunt u eenvoudig apparaten draadloos verbinden met uw netwerk. En dit zonder een lange WPA2-sleutel in te hoeven tikken.

Maar zoals te verwachten heeft WPS een onveilige keerzijde. De pincode van WPS is echter gemakkelijk te kraken door een "brute force attack.
Daarmee krijgt de hacker toegang tot uw opgeslagen WPA2-sleutel. En dus ook onbeperkte toegang tot uw netwerk.

Conclusie:
WPS is NIET Veilig! ik schakel die persoonlijk uit.

Universal Plug en Play op de router is dat veilig of niet?

Schakel vervolgens UPnP uit. Door middel van Universal Plug en Play kunnen netwerk apparaten commando's gaan geven aan je router. En dit om bepaalde poorten te openen. Maar een hacker kan op deze manier je router gemakkelijker gaan manipuleren . Deze netwerk techniek kan dus misbruikt worden. Want mits bepaalde commando's kan een hacker poorten openen en verder gaan gebruiken om je netwerk te gaan misbruiken.

Je hebt een IP-camera aangekocht en sluit hem aan op uw netwerk. Deze camera doet een aanvraag aan de router om automatisch twee poorten te openen zonder maar één authenticatie techniek te gebruiken. Anders gezegd UPnP mag aanvragen uitvoeren op je router zonder zich kenbaar te maken. En dit zonder enige vorm van authenticatie. Hier moet ik je geen tekening bij maken of dit nu veilig is of niet.
Conclusie:
UPnP is NIET Veilig!

Hecht veel aandacht aan de wifi beveiliging van je draadloze router

Hoewel al lijken sommige uiteenzettingen wat saai te zijn. Mits deze uiteenzetting te lezen kom je misschien nog iets te weten waar je niet aan dacht.
Lees dit artikel aandachtig door. Want daardoor wordt uw privatie, je veiligheid, je geld en geloofwaardigheid  beschermd tegen de cybercrimineel of ander misbruik.


Vervolgens blijft de duistere hacker niet stilzitten. Hou in gedachten dat hij misbruik zal maken van iedere slecht beveiligde draadloze router.
Hij kan vervolgens op ieder moment toeslaan om je privé leven en netwerk te verkennen.  En dit op een louche manier waar je niet altijd aandacht aan schenkt.

Maak dat je de vraag: "Is je draadloos netwerk goed beveiligd?" met JA kunt beantwoorden.

Waar en hoe kan je aangifte doen als je ten prooi bent gevallen aan cybercriminaliteit


Vond je dit artikel interessant? Deel deze met je vrienden en anderen alstublieft