Deel dit onderwerp alstublieft!

Devantech ethernet I/O ethernet module

Devantech I/O ethernet module bespreken en configureren

Devantech I/O ethernet module dS378 is een programmeerbare Ethernet relaiskaart met 8 relais. Er zijn ook  7 digitale in / uitgangen en 3 seriële poorten aanwezig.
De 7 in of uitgangen kunt u configureren als 10-bit analoge ingangen of als digitale I/O. Deze ip relaiskaart heeft enkelpolige relais en heeft NC en NO per relais schakeling.

NC staat voor "Normally Closed" dit wil zeggen als de relais niet is ingeschakeld dat de contacten gesloten zijn. NO staat voor Normally Open en dit wil zeggen als de relais niet is ingeschakeld de schakeling is onderbroken. Bij NO moet de relais dus ingeschakeld zijn om contact te geven aan een stroombron.
 
Daar de Devantech I/O module dS378 beschikt over 8 enkelpolige relais kan je deze alleen gaan gebruiken voor binnen. Tenzij je deze Devantech dS378 relais module dubbelpolige relais laat schakelen. De relais kunnen een stroomsterkte aan van 16 amp. Doch neem dit met een korreltje zout. Bij hoog vermogen is het best een zwaardere relais te gaan gebruiken. Ik laat een voorbeeld zien in de onderstaande tutorial.

Devantech dS378 relais module
Devantech I/O ethernet module
Devantech dS378 relais module

De dS378-module is te koop bij Antratek en is gefabriceerd door Devantech.
Antratek heeft nog andere prachtige elektronische modules in de aanbieding.
Neem een kijkje op hun website door op hun logo te klikken. 

Hieronder heb ik een video gemaakt met de bespreking van deze Devantech dS378 relais module

Hieronder bespreek ik de Devantech I/O ethernet module dS378 die je op de bovenstaande afbeelding kan zien. Deze heeft 8 relais maar Devantech heeft nog andere modellen in de aanbieding. Een ervan is de dS1242 die 2 relais heeft en deze gebruik ik om op een vastgelopen accespoint of uplink de stroom kortstondig af te halen en terug in te schakelen.

Ik heb al kennis gemaakt met 3 merken van ethernet modules en vind deze Devantech I/O ethernet module de beste van de drie. Ik heb ook een nare ervaring gehad met IP Power nadat een firmware update mislukte. Ik kon het IP-power board in de recycleer bak gooien want deze reageerde niet meer. Terugsturen naar de fabriek was geen optie want de kosten waren meer dan de aankoopprijs. 

Programmeurs kunnen dScript gebruiken om de Devantech I/O ethernet module te programmeren

Wilt u nog meer van deze Devantech I/O ethernet module dan kunt u vervolgens de module volledig aanpassen met behulp van de krachtige dScript taal.
Programmeren is niet aan mij besteed maar programmeurs kunnen de software totaal naar hun hand zetten. Dit moet een prachtige ervaring zijn.

dScript is een multithreading programmeertaal voor modules die met internet zijn verbonden. Het compileert naar efficiënte code die door de firmware van de module wordt geïnterpreteerd. Al is dScript geen basic, de syntax van dScript zal bekend voorkomen bij degene die al eens Visual Basic of Basic chips heeft geprogrammeerd.

Je kan deze Devantech dS378 relais module ook via HTML sturen en voeg in deze HTML je eigen logo en knoppen toe, dit maakt de zaak compleet. 
Kortom de Devantech ethernet modules zijn verbluffend multifunctioneel.

De Devantech I/O ethernet module heeft vier ingebouwde besturingsmethoden

De Devantech I/O ethernet module heeft vier ingebouwde besturingsmethoden. De hoofd besturingsmethode is grafisch met behulp van de ingebouwde beveiligde website interface. Andere besturingen zijn: ASCII,  Binair en Modbus. Deze eigenschap maakt dat de I/O ethernet modules veelzijdig inzetbaar is. 

Welke usb kabel heb je nodig om met de DS378 module te verbinden?

DS378 relais kaartDaar de USB-kabel niet bij de DS378 module wordt bijgeleverd toon ik welke kabel je nodig hebt. Je hebt een USB kabel nodig van USB-A naar USB-A mini.

Of deze nu USB 2.0 of 3.0 ondersteund is van geen belang. USB Mini vind je vaak terug op camera’s, telefoons, externe harde schijven, etc. Voor de zekerheid toon ik deze op een foto.


Ik maakte gebruik van deze Sitecom 3.0 USB-hub om de module te kunnen configureren. Doch ik geraakte niet op de configuratie webpagina. Sluit de USB-kabel dus rechtstreeks aan op een USB-poort van je computer of laptop.

Firmware update uitvoeren op de Devantech dS1242 op video

Op deze onderstaande video voer ik op de Devantech dS1242 een firmware upgrade uit. Dit omdat deze niet verloopt zoals veel andere netwerk toestellen.
Er is enige kennis vereist om deze upgrade tot een goed einde te brengen. Op de Devantech dS378 relais module gebeurd dat op dezelfde manier.

Devantech I/O ethernet relais kaart reset procedure 

Bij een mis configuratie of oude configuratie die je niet meer nodig hebt kan je de instellingen gaan wissen bij de Devantech I/O ethernet module.
Bij het uploaden van de firmware, zoals te zien is op de bovenstaande video, worden niet alle configuratiewaarden gewist, dit wil zeggen dat de huidige configuratie blijft bestaan. Doch er is een manier om deze modules terug naar de default instellingen te brengen.

In de onderstaande video laat ik je zien hoe je te werk moet gaan om al je gemaakte instellingen ongedaan te maken. Het kan wel zijn dat je na deze procedure je computer moet gaan heropstarten om terug te kunnen verbinden met de module.


Deze website is nog in opbouw, deze wordt binnenkort vernieuwd en er zal op Facebook aangekondigd worden. Wil je op de hoogte worden gehouden van deze update
schrijf je in op de nieuwsbrief. Je wordt steeds op de hoogte gehouden van elk nieuw onderwerp.

Conclusie en enkele meegenomen tips

Alle toestellen die op internet bereikbaar zijn hebben een default poort instelling en gebruiken meestal standaard de poort 80 en nog andere default poorten.
Verander dus steeds de default instellingen ook deze van de Devantech I/O ethernet module. Een default poort wordt zeer gemakkelijk gevonden en misbruikt.

Uiteraard moet je de Devantech dS378 relais module beveiligen met een sterk paswoord. De service van de mensen van Devantech is uitstekend. Bij problemen kan je steeds bij hen terecht. Naar mijn mening is de Devantech dS378-module een echte aanrader. Deze is niet zo kwetsbaar als de bekende IP-Power als er iets misgaat.

Zowel de beveiliging als de robuustheid is deze module zeer goed. De dS378-module is steeds te gebruiken ook al loopt er iets fout bij het upgraden of herprogrammeren.

Devantech dS378 relais module

Vond je deze tutorial interessant?

Deel deze zoveel als mogelijk op sociaal media zoals Facebook of Google+ alstublieft 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.