Deel dit onderwerp alstublieft!

Hikvision IP camera verbinden met Synology surveillance station

Hikvision IP camera verbinden met Synology surveillance station is zeer gemakkelijk omdat surveillance station het ons zeer gemakkelijk maakt.
Daar Hikvision IP camera's zeer gekende toestellen zijn worden ze meer en meer geapprecieerd voor bewakingsdoeleinden en ook voor particulier gebruik.
Met dit in gedachten denk ik er goed aan te doen om daar een blogpost over te maken. Hikvision en Synology surveillance station zijn trouwens compatibel met elkaar en zijn hiervoor een goed voorbeeld. Want in de tijd van tegenwoordig zijn meer mensen geruster als er bewakingscamera's hangen. Maar soms luid de vraag "hoe moet ik nu de bewakingscamera's aansluiten aan mijn Synology NAS om gebruik te maken van surveillance station?" Wel ik ga deze vraag beantwoorden en je tonen hoe je dit op een eenvoudige manier kunt uitvoeren.

Hikvision IP camera verbinden
Hikvision IP camera verbinden

Voor en nadelen van de soorten Hikvision IP camera's

Dat er verschillende modellen zijn van Hikvision camera's hoef ik niet te vertellen. Maar voor buiten ben ik voorstander van deze turret modellen omdat die geen dome hebben. Een dome kan vervolgens vlug vuil worden. De bullet camera's zijn op hun beurt gevoelig voor spinnenwebben, het lijkt alsof de spinnen worden aangetrokken door de infrarood led. Het zal niet lang duren of er zal een spin voor de cameralens gaan bengelen. Maar zo heeft elke camera wel zijn voor en nadelen. 

Hikvision IP camera verbinden

De meeste Hikvision IP-camera's zijn compatibel met Synology surveillance station

Het is gemakkelijk als de IP-camera's compatibel zijn en Synology surveillance station heeft een grote lijst met compatibele camera's waaronder ook Hikvision.
Een Hikvision IP camera verbinden met Synology surveillance station wordt daardoor een gemakkelijke taak. De lijst met de compatibele camera's kan je hier zien.
Indien dit je eerste keer is kan je beter de video goed en aandachtig bekijken. En een raad dat ik je meegeef, terwijl je kijkt kan je tegelijkertijd de configuratie instellen.
Daar ik deze configuratie toch stap voor stap laat zien. Ken je weinig van netwerkkabels kan je hier de belangrijkste kenmerken bekijken en zelfs leren afmonteren.
Dit wil zeggen dat je de netwerkkabels zelf kan plaatsen en een RJ45 stekker kan krimpen, dit kan je hier bekijken. Heb je nog vragen kan je me steeds een mail sturen en ik zal zo spoedig mogelijk antwoorden.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een IP-camera

Een IP-camera heeft grote verschillen van kwaliteit in beeld, let daarvoor op het getal voor de Mp (megapixel). Hoe hoger het aantal megapixels hoe groter en beter het beeld zal zijn. Om je een idee te geven bespreek ik in deze tutorial een 8Mp Hikvision IP camera. Maar er is nog een belangrijke factor en dat is de lens.
Meestal zijn de bewakingscamera's bedoeld voor particulier gebruik uitgerust met een vaste lens. Je kan de lens niet verdraaien om in te zomen of scherp te zetten.
Je kan daardoor de kijkhoek niet wijzigen en daar moet je dus goed op letten. De Hikvision IP camera DS-2CD2385FWD-I die ik hier demonstreer heeft een lens van 2.8 mm. Wat betekent dit nu terug vraag je je misschien af. Ik ga dat even toelichten.

De verschillende maten van de camera lens bepaalt de kijkhoek

De verschillende maten van de camera lens is zeer belangrijk, ze bepalen namelijk de kijkhoek van de bewakingscamera. De 2.8 mm lens heeft ongeveer een kijkhoek van 102° horizontaal. Is deze camera uitgerust met een lens van bijvoorbeeld 4 mm is de kijkhoek veel smaller. Deze is dan ongeveer 79°. Een lens van 3.6 mm resulteert in een kijkhoek van ongeveer 90° Wees dus op je hoede als je zinnens bent een bewakingscamera aan te kopen. Ook het infrarood bereik is van cruciaal belang en dit is ook afhankelijk van het model camera je aankoopt. Ik geef je dan ook de raad om je goed te informeren bij de verkoper. Ik hoop je op deze manier genoeg te hebben geïnformeerd als je overweegt een IP-camera aan te kopen. Bekijk nu de onderstaande video, Hikvision IP camera verbinden met Synology surveillance station en veel succes met je IP-camera project.

Een voorgevallen probleem oplossen met de Hikvision IP-camera

Een voorgekomen probleem dat ik voorhad was dat ik bij het aansluiten van de RJ45 kabel geen link kon maken met de Hikvision camera. En dit lag aan de soort van RJ45 stekker. Nu kan je denken een andere RJ45 stekker afmonteren kan ook, maar ik heb een voorlopige oplossing gemaakt of je kan deze zo laten en dit blokje gebruiken? Zie daarvoor naar de video hieronder.

Onderwerpen gerelateerd aan deze blogpost. IP-camera Port forwarding configureren.

Steun WirelessInfo.be

Stort een kleine bijdrage om de kosten van deze website betaalbaar te houden.

Please follow and like us:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.