Deel dit onderwerp alstublieft!

Een Mikrotik probleem melden

Een Mikrotik probleem melden kan je als volgt doen

Een Mikrotik probleem melden of een Mikrotik configuratie probleem melden is eenvoudig als je er de nodige informatie bij geeft. Doch ik krijg veel email's binnen die ik niet kan oplossen. Dit is meestal te wijten aan de beperkte informatie die ik met de email's meekrijg. Een Mikrotik probleem melden doe je best met alle informatie door te geven zoals de opbouw van je netwerk, je eisen en zo meer. Daarom deze blogpost om te laten zien wat je het best kunt doen om een Mikrotik configuratie probleem te melden of een vraag te stellen. Weet ook dat Mikrotik voor mij een passie is en ik deze Mikrotik toestellen zelf bestudeer. In andere woorden mijn kennis is niet alwetend en ik zal soms ook moeten passen om een probleem te kunnen oplossen.

Een Mikrotik probleem oplossen op afstand is moeilijk indien je niet duidelijk bent

Doch ik doe steeds mijn best om voor een oplossing te zorgen. Sommige Mikrotik configuraties zijn moeilijk vanop een afstand op te lossen en daar wringt het schoentje. Daarom geef je het best zoveel mogelijk informatie door en neem je best een export van je Mikrotik router als je een Mikrotik probleem meld. Uiteraard heb ik geen zaken met je ingegeven paswoorden en gevoelige gegevens dus verwijder deze eerst. Op deze manier kan je zonder problemen een Mikrotik probleem melden.

Een Mikrotik probleem melden

Meestal is een Mikrotik router configuratie verwarrend bij een beginnende Mikrotik gebruiker.

Een Mikrotik router heeft een eigen configuratie interface waar je alles zelf kan gaan instellen. Maar voor de meesten is deze interface zeer verwarrend en ingewikkeld.
Het kan dus zijn dat je bij een Mikrotik configuratie ergens vastloopt. Dit omdat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Sommige configuraties zijn zeer onoverzichtelijk. Neem dan ook van mij aan als ik een email krijg toegestuurd met een Mikrotik configuratie probleem dat een mailtje alleen niet voldoende zal zijn.
Indien je de traditionele routers bekijkt zijn deze veel eenvoudiger in te stellen. Doch Mikrotik routers zijn niet te onderschatten toestellen. Dit zorgt er dan ook wel voor dat je de configuratie interface zal moeten gewoon worden.   

Een Mikrotik probleem melden doe je het best met de broodnodige informatie

Ik ondervind als personen mij een email zenden, het netwerk schema of de export van de Mikrotik router meestal ontbreekt. Ik heb daar wel begrip voor maar...
Om deze problemen te kunnen oplossen moet ik toch het een en ander weten betreft je Mikrotik configuratie. Ik zal een opsomming geven wat je het best doet om een Mikrotik configuratie probleem te melden. En de gevraagde informatie is geen overbodige luxe bij het oplossen van je probleem.

Geef zeker de hieronder opgesomde parameters door 

  • Eerst en vooral welke Mikrotik routers je gebruikt is al een zeer belangrijk punt waarmee je meer duidelijkheid schept.
  • Welke versie van RouterOS (het besturingssysteem van Mikrotik) heeft je Mikrotik router.
  • Wat zijn precies de problemen en wat wil je precies bereiken? wat werkt er niet en wat heb je al gedaan en geprobeerd. 
  • Geef een duidelijk netwerkschema mee als bijlage zodat ik me een beter beeld kan vormen van je netwerk. Een probleem oplossen die je niet kan zien is moeilijk.
  • De IP-range of IP-adressen zijn ook belangrijk om weten. Hoe meer informatie ik heb hoe beter en vlugger ik je kan helpen.
  • Verwijder je paswoorden en gevoelige data vooraleer je een export neemt van je Mikrotik configuratie. 
  • Bezorg me een export van je configuratie en indien nodig van meerdere Mikrotik routers. 

Dit zijn de belangrijkste parameters bij het melden van een Mikrotik configuratie probleem en deze zijn van essentieel belang. Het model van router is ook zeer belangrijk. Dit omdat Mikrotik routers van hardware enorm verschillen van elkaar. Nog een voordeel is, als ik deze in mijn bezit heb kan ik de configuratie inladen.
Een Mikrotik probleem melden hoeft vergezeld te zijn van de nodige informatie. Dit vergemakkelijkt het helpen en de kans op een oplossing word daardoor groter. Nog een belangrijk gegeven is de RouterOS versie, Mikrotik verbeterd en wijzigt soms de configuratie technieken en dit is vervelend als je de ROS versie niet kent. Een Mikrotik probleem melden kan je altijd doen, vergezeld van een duidelijk netwerkschema. Wat is aangesloten op de ethernet en draadloze interfaces enz. Verwijder de paswoorden en andere parameters die niet voor mij zijn bedoeld. Neem vervolgens een export van je configuratie.

Maak een duidelijk schema en voeg de belangrijke eigenschappen toe bij een Mikrotik configuratie probleem

Het schema hoeft perse geen meesterwerk te zijn om duidelijk weer te geven hoe je netwerk in elkaar zit. Mikrotik problemen doormailen kan je in de eerste plaats verzenden met een duidelijk schema in bijlage en een duidelijke uiteenzetting. Het schema hieronder is eenvoudig met Microsoft Word aangemaakt.

Een Mikrotik probleem melden

Wat wil je bereiken met je Mikrotik configuratie

Een Mikrotik probleem melden word gemakkelijker door me zoveel mogelijk parameters door te geven. Zo kan ik je bij je Mikrotik configuratie probleem veel preciezer helpen. Weet dat ik een gedreven en gepassioneerd Mikrotik onderzoeker ben die met de IT-wereld niets heeft te maken. Ik heb wel wat ervaringen opgedaan maar ben geen professioneel iemand. Ook kamp ik met een gezondheidsprobleem die voor mij zeer ingrijpend is en dit vertraagd vele aanvragen. Mijn excuses hiervoor doch weet als ik je kan helpen dat ook zal doen. 

Sommige oplossingen moet ik dan ook gaan opzoeken en uitproberen wat veel tijd in beslag neemt. Ik probeer Mikrotik routers dan ook zoveel als mogelijk uit, en zet de oplossing online om op deze manier je zoveel als mogelijk te helpen.

Deze onderwerpen kan je alvast gaan bekijken op mijn website en je kan zelfs video tutorials bekijken op mijn YouTube kanaal. Vele video's staan ook op deze blog.

Mikrotik configuratie probleem

Denk eraan dat er bugs in RouterOS zitten die de goede werking kunnen verstoren. Meld een Mikrotik probleem door middel van een supout.rif file en verzend deze naar Mikrotik. Om het precieze email van Mikrotik te weten te komen zie de onderstaande video.

Correcte informatie doorsturen is heel cruciaal voor een goede oplossing 

Een Mikrotik probleem melden is niet zo moeilijk, doch denk aan de tips dat ik je meegeef. Op deze manier kan ik me een beter en duidelijker beeld vormen van je netwerk en je Mikrotik configuratie probleem.

Doch neem een kijkje en blader door deze website met vele bruikbare onderwerpen. Zoals de basis configuratie van de Mikrotik router en veel meer.
Bekijk eerst de basis onderdelen configuratie om je op weg te helpen. Op draadloos vlak zijn er zelfs verschillende configuraties te zien op deze blogpost.

Blijf op de hoogte van nieuwe video tutorials

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.