Deel dit onderwerp alstublieft!

Mikrotik Huawei E3372 failover

Mikrotik Huawei E3372 failover configuratie

De Mikrotik Huawei E3372 failover configuratie gaat je laten zien hoe je een failover configuratie moet gaan uitvoeren. En dit met een stap voor stap configuratie. Het doel van deze configuratie is dat je steeds online blijft. En dat je een redundante internet verbinding hebt. Indien je vaste internet verbinding is uitgevallen kan je nog steeds gebruik maken van je mobiel internet. Deze Mikrotik Huawei failover configuratie is één van de meest gevraagde configuraties. Daarom wil ik deze configuratie tonen want de toepassingen ervan zijn legio. Ik toon de Mikrotik failover configuratie met een Mikrotik RB760iGS en de Huawei E3372. 4G USB-stick. Uiteraard kan je deze failover configuratie ook uitvoeren met twee vaste internet service providers. Ik weet dat dit een configuratie is die je veel hulp zal bieden. Indien je nog niet thuis bent in de Mikrotik router kan je steeds hier terecht voor de basis leer

Mikrotik Telenet failover

Configuratie uitgevoerd met een RB760iGS

RouterOS versie 6.47.4
Firmware 6.47.4
3/4G USB dongle Huawei E3372
Huawei E3372
Mikrotik Huawei E3372 failover configuratie

Hoe ga ik te werk om de Mikrotik Huawei E3372 failover te configureren

De Mikrotik Huawei failover is simpel te configureren. Ik begin vanaf nul om je een beter beeld te geven hoe deze configuratie in elkaar zit. Wat is nu het verschil tussen een failover configuratie en een normale configuratie? Het verschil begint bij het aanmaken van de DHCP-cliënt omdat ik hier zelf ga bepalen welke default route ik ga ingeven. Dit in plaats van automatisch een default route in te geven. Wat is het doel hiervan? Omdat ik de distance zelf wil ingeven om de Mikrotik Huawei failover in goede banen te leiden. Hiermee bepaal ik welke ISP zal worden gebruikt als beide internet verbindingen online zijn. Verwar deze failover configuratie niet met load balancing want dit is het niet. De load balaning configuratie kan je hier bekijken.

failover routing list

De eerste video laat de basis Mikrotik Huawei failover configuratie zien vanaf nul

In deze eerste video zie je de basis failover configuratie beginnend vanaf een lege Mikrotik router. Dit doe ik omdat ik je een beter inzicht op deze configuratie wil geven. Deze Mikrotik failover configuratie kan uiteraard ook worden gebruikt met twee vaste internet verbindingen. Bekijk zeer goed deze eerste video en terwijl je kijkt kan je tegelijkertijd de configuratie uitvoeren om zeker niets te vergeten. Zo heb ik het ook geleerd want al doende leert men veel meer dan alleen maar te lezen.


De Mikrotik failover configuratie heeft een oplossing nodig

Daar je al vlug op een probleem stuit met deze Mikrotik Huawei failover configuratie maak ik nog een video die je zeker en vast ook moet zien. Indien je dit niet doet ga je al vlug op een groot probleem stuiten. In deze tweede video laat ik het probleem zien en help ik je inzien waarom dit probleem zich voordoet. Uiteraard geef ik de oplossing. Hopelijk heb je veel plezier met dit artikel en like je deze video's op mijn YouTube kanaal. Ik wens je alvast veel configuratie plezier toe.

Je Mikrotik router beveiligen is zeer belangrijk

Deze configuratie behandeld alleen de failover configuratie waardoor er geen aandacht is geschonken aan het beveiligen van de router. Doch de beveiliging van je Mikrotik router is van cruciaal belang. Hiermee beveilig je niet alleen de Mikrotik router maar ook het achterliggend netwerk. Om je op weg te helpen je router te beveiligen is het aangeraden om ook deze  blogpost te lezen genaamd; "Mikrotik router beveiligen". Wat ik ook belangrijk vind is het kennen van de Mikrotik firewall filter rules. De Mikrotik firewall kunnen gebruiken is een must bij het beveiligen van de router. Dit gezegd zijnde is de Mikrotik Huawei E3372 failover configuratie afgewerkt.

Blijf op de hoogte van nieuwe video tutorials

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.