Deel dit onderwerp alstublieft!

Mikrotik Omnitik PG-5HacD

Mikrotik Omnitik PG-5HacD

Bron afbeelding: Mikrotik.com


Mikrotik Omnitik PG-5HacD is naar mijn mening een sterk verbeterde versie van de eerdere Omnitik U-5HnD.
De vernieuwde Omnitik heeft namelijk vijf Gigabit Ethernet poorten.

De Mikrotik Omnitik PG-5HacD heeft een 802.11 a/n/ac Dual Chain draadloze radio onboard. Daardoor behoord hij dus bij de modernere apparaten. Deze heeft uiteraard terug twee geïntegreerde 7,5 dBi 5 GHz omni-antennes. Dit maakt de Mikrotik Omnitik tot een veelzijdig toestel.

Deze wifi radio is achterwaarts compatibel, wat wil zeggen dat hij de oudere A/N protocols ook ondersteund. Dit zorgt ervoor dat je uw infrastructuur niet helemaal hoeft te vernieuwen.  

De Omnitik PG-5HacD is uitgerust met een krachtige 720MHz CPU en 128MB RAM. De OmniTIK 5 PoE ac beschikt over een temperatuur en voltage monitoring systeem. 

De vernieuwde weerbestendige buitenbehuizing is daarnaast fel verbeterd. Wat ik een zeer groot pluspunt vindt. Het deurtje die de kabel aansluitingen afschermt kan nu door middel van een schroef vastgezet worden. 

De afdichting van de vroegere Omnitiks waren wat onhandig en gemakkelijk los te krijgen.

Configuratie uitgevoerd met een OmniTik 5 PoE ac

RouterOS versie 6.44.1
Firmware 6.44.1

De Mikrotik Omnitik 5 PoE ac versie kan door middel van PoE andere toestellen van stroom voorzien

Mikrotik Omnitik PG-5HacD

De Mikrotik  Omnitik PG-5HacD bestaat ook zoals de voorgangers met of zonder PoE out .
Doch als PoE in heeft deze zowel de passieve als de 802.3 at PoE invoer. 

De ethernet-poorten 2-5 kunnen vervolgens andere PoE-apparaten voeden. Gesteld dat het te voeden toestel dezelfde spanning ondersteund. Bijgevolg betekend dat minder stroomadapters en kabels om je zorgen over te maken. Door middel van deze PoE toepassing kan je dus een verzorgend infrastructuur opstellen.

Bij de ​Europese T568B modus worden de aders 4,5 voor de + pool en de aders 7,8 voor de - pool gebruikt. 
Doch hou rekening dat de bijgeleverde stroom adapter niet volstaat om meerdere toestellen te voeden.
Zie de afbeelding hiernaast hoe power over ethernet wordt door de niet gebruikte aderen wordt gestuurd. 

Mikrotik Omnitik PG-5HacD

Het maximale uitgangsvermogen van elke Ethernet-poort in deze modus is 1A dit is het totaal maximaal vermogen. Om een maximaal uitgangsvermogen te bereiken, raad ik je aan om de Meanwell AD-155B te gebruiken. Deze voedingen zijn robuust en er kunnen backup batterijen worden aangesloten.

Indien je een PoE switch gebruikt denk er aan dat deze per poort maar 30 watt maximaal aankan.
Bovendien gebruikt de Omnitik alleen al een 15 watt. Dus onthoud dat de 802.3af / at ingang beperkt is tot 30W.

Een externe voeding zoals de Meanwell AD-155B en een PoE inserter is dus aangewezen. Dit  als meer dan 1 extra accespoint zou gaan aansluiten.

Zodra Power Output is ingeschakeld in RouterOS, kleurt de ethernet LED vervolgens rood. Daarnaast betekent groen dat de ethernet link is gemaakt. Rood betekent power maar geen link. Rood en groen betekent dat er zowel link is als vermogen naar de PoE interface.

De Mikrotik Omnitik 5 ac en de wettelijke bepalingen worden automatisch ingesteld

Mikrotik Omnitik PG-5HacD US (VS) is in de fabriek namelijk vergrendeld voor de frequenties 5170-5250MHz en 5725-5835MHz. Deze vergrendeling kan niet worden verwijderd.

De Mikrotik Omnitik PG-5HacD  (internationaal) ondersteunt een bereik van 5150 MHz tot 5875 MHz. Doch het specifieke frequentiebereik kan worden beperkt door de nationale voorschriften en wetgevingen. En dit naargelang het land waarin je zich bevindt. Doch de antenne winst dient nog met de hand te worden ingegeven.

In deze tutorial wordt de wireless settings niet besproken, maar deze kun je hier bekijken. De Mikrotik Omnitik is naar mijn mening voor universeel gebruik een zeer geslaagd toestel.

De Mikrotik ​Omnitik 5 ac een volwaardige router en/of CPE

Mikrotik Omnitik PG-5HacD


Deze Mikrotik Omnitik serie is evenals zijn voorganger een universeel toestel. De Omnitik-5 ac kan zowel gebruikt worden als draadloze router of als CPE.
Voor de mensen die CPE niet kennen. Een CPE verzorgt een point to point link van punt A naar punt B. CPE is de afkorting van Customer premises equipment. 

Deze worden namelijk door draadloze internet providers gebruikt. En ook bedrijven die hun netwerk willen doortrekken. Bijvoorbeeld van het ene naar een ander gebouw.
Doch met deze vernieuwde Mikrotik Omnitik 5 ac kan je alle kanten op. Ik laat je door middel van deze Mikrotik Omnitik PG-5HacD een paar configuraties zien.  En hoop in de eerste plaats dat je één van deze configuraties kan gebruiken.

Configuratie van de Mikrotik Omnitik PG-5HacD en UBNT Nanostation op video

Steun WirelessInfo.be

Stort een kleine bijdrage om de hosting en andere onkosten te helpen dragen. Deze kosten zijn onder andere de aankoop van de jaarlijkse licenties voor plugin's. En het aankopen van bepaalde hardware.

Please follow and like us:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.