Deel dit onderwerp alstublieft!

Blok client toegang op je Mikrotik router

Waar gaat dit artikel over

Blok client toegang tot je Mikrotik router

Waarom client toegang op je mikrotik router blokken

Blok client toegang op je mikrotik router. Waarom vraag je je misschien af. De kans bestaat namelijk dat kwaadwillige personen je Mikrotik router willen binnendringen.
Neem daar nog eens bij dat je Mikrotik router een publieke hotspot of een publiek accespoint is. Dit maakt het gevaar op misbruik groter.
Je hebt een restaurant, hotel of een andere zaak die je voorziet van een gastnetwerk. Maak dat je gasten geen misbruik kunnen maken door in te loggen op je router.
Blok client toegang tot je Mikrotik router is de boodschap en ik zal nog enkele veiligheid maatregelingen laten zien. Want dit is zeker geen overbodige maatregel.
Hier ga ik je tonen hoe je de Mikrotik router meer kan gaan dichttimmeren voor onbevoegden. Snoodaards kunnen anders misbruik maken van je Mikrotik router.
Blok client toegang op je Mikrotik router op de goede en correcte manier. En hou de kwaadwilligen tegen die zijn ingelogd op je netwerk die je router willen gaan manipuleren. Het eerste wat je moet doen om je netwerk te beschermen is de router onbereikbaar maken voor je gasten. 

Blok client toegang op je mikrotik router

Wat kan er allemaal misgaan als je uw Mikrotik router niet voldoende beschermd?  

Eens een kwaadwillige gebruiker je Mikrotik router binnen raakt kan deze de router totaal gaan manipuleren. Hij kan een eigen login maken en zijn slag slaan als hij dat wil. Met één simpele uitvoering kan hij al de wachtwoorden en sleutels gaan uitlezen. En nadien gaan gebruiken om zonder geregistreerd te staan in je netwerk malafide zaken te gaan uitvoeren. Neem als voorbeeld illegale foto's gaan uploaden, spam verzenden vanaf je netwerk dreigementen verzenden en ga zo maar door. Zo blijft de kwaadwillige ontraceerbaar omdat hij dat vanaf uw netwerk uitvoert. Vooraleer je het weet zit je tot in uw nek in de penarie want alle sporen leiden naar uw IP-adres.
De politie komt bij jou en dan is het aan jou om je onschuld te gaan bewijzen. Kortom blok client toegang op je Mikrotik router om misbruik te voorkomen.
Beveiligen van je Mikrotik router is de enige optie om dit voorval te minimaliseren of beter zelfs, onmogelijk te maken.

Blok client toegang op je Mikrotik router in praktijk

Welke belangrijke poorten gaan we blokkeren

WINBOX 8291 TCP
SSH 22 TCP
FTP 21 TCP
TELNET 23 TCP
HTTP 80 TCP
HTTPS 443 TCK
API 8728 TCK
API SSL 8729 TCK
SNTP 161 TCK

Conclusie

Door middel van deze configuratie voorkom je dat cliënts ongeoorloofd op je Mikrotik Router kunnen en misbruik gaan maken van je netwerk.
Het is jouw keuze of je de kwaadwilligen moeilijk maakt of niet, hoe meer beveiligingen je instelt des te kleiner wordt de kans op het ongeoorloofd inbreken op je router.

Indien je beschikt over een Mikrotik router bekijk en pas toe wat in deze tutorial wordt getoond zodat je een veiliger netwerk en router hebt. 
Niemand kan nog op je router inloggen behalve deze die in de adres lijst "management" staan. Blok client toegang op je mikrotik router is zeker geen overbodige luxe.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.